Bursa'da, dükkanını bayraklarla süsleyen bir lokantacı, şehit aileleri, gaziler, er ve erbaşlardan ücret almıyor.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde lokanta işletmeciliği yapan Ramazan Uslu, şehit ailelerine ve gazilere ücretsiz yemek veriyor. Dükkanının girişine ve içine, "Bu iş yerinde şehit ailelerimiz ve gazilerimizden ücret alınmamaktadır" yazısı asan Uslu, lokantasına gelen şehit ailelerinden ve gazilerden ücret almadığını söyledi.

Dağlıca'da 16 şehit verdiğimiz hain saldırının ardından bu uygulamayı başlattığını ifade eden Uslu, bu davranışıyla herkesin takdirini kazandığını belirterek, "Dün üzücü bir olay gerçekleşti. Dağlıca'da 16 şehidimiz var. Bu olay karşısında biz de vatanın gerçek sahipleri olan şehit ailelerine müessesemizde ikramda bulunmak istedik. Dün itibariyle müessesemizde şehitlerin yakınlarına, gazilerimize, er ve erbaşlarımıza imkanımız olduğunca bundan sonra onur konuğu olarak misafir etmek istiyoruz. Hiç bir ücret talep etmiyoruz. Diğer esnaf arkadaşlarımıza da imkan buldukça bu paylaşımı yaparak öncü olmak istiyoruz" diye konuştu

Uslu, müşterilerin olumlu tepki verdiğini, daha fazlasını yapmaya çalıştığını ve bu uygulamanın yaygınlaşması gerektiğini ifade etti.

"Şehit ailesi ya da gazi" demelerinin, er ve erbaşların da kimliklerini göstermelerinin yeterli olduğunu belirten Uslu, "Herkes tarafından olumlu tepki var. Biz bunu reklam olsun diye yapmadık. Yaşadığımız bu karanlık günlerde vatanımızda birazcık mutluluk yaşatmak istiyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef. Ben askerliğimi komando olarak yaptım. Vatan için kanımızı son damlasına kadar vermeye hazırız. Ancak şu an elimizden geleni müessesemizde yapmaya çalışıyoruz. İnşallah devamı gelir" diye konuştu.