Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Melahat Ongun, bölücü terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan ve teröristlerin 24 saat içinde idam edilmesini istediklerini söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Asri Mezarlık'taki şehitlikte tören düzenledi. Törende Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Melahat Ongun, duanın ardından yaptığı konuşmada, her gün bir şehidin acısını yaşamadan başka bir şehidin gelmesinin acıların tekrar canlanmasına neden olduğunu ifade ederek, "Artık yeter diyoruz. Bizim olmazsa olmazlarımıza, terörden dolayı gazi olan ve canını kaybeden şehit yakınlarımızın duygularına hassasiyet göstererek, rencide etmeden, bizlerin ödediği bedellere saygı göstererek, bundan sonraki kanın durması için bir an önce terörün bitirilmesini istiyoruz" dedi.

Şehit aileleri olarak terörist başı eli kanlı bebek katili olan İmralı canisinin idam edilmesini istediklerini söyleyen Ongun şöyle devam etti:

"Terör örgütü üyeleri hakkında 24 saat içinde idam kararı çıkması ve idamla yargılanmaları için TBMM'de terör örgütünün ağzıyla konuşan vekiller hariç tüm siyasi partilerin milletvekillerinin taşın altına elini sokarak ettikleri yemine sadakatle terörün bitirilmesine yönelik her türlü adımı atmalarını beklemekteyiz."

"ORDU VE EMNİYET MENSUPLARINA GÜVENİMİZ TAM"

Melahat Ongun, ordu ve emniyet mensuplarına güvenlerinin tam olduğunu ifade ederek, "Bölücü terör örgütü PKK'nın bitirilmesine yönelik her türlü operasyonların azim ve kararlılıkla sonuna kadar bedeli ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz. Temsil ettiğimiz şehit aileleri ve gaziler olarak ülkemizin üzerinde oynanan kirli oyunların, yapılan hain planların boşa çıkacağını, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatı güçlerimiz marifetiyle yürüttüğü onurlu mücadelenin terör örgütünün bitirilmesiyle sonuçlanacağından eminiz ve güvenimiz tamdır. Tüm terör örgütleri el birliği içinde birleşip saldırsalar dahi vatanını korumak için tüm varlığını tarih boyunca ortaya koyan bu milletimizi hiç kimse korku ve kararsızlık içinde göremeyecektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından törene gelen şehit aileleri ve gazilere lokum ikram edildi.

Şehit aileleri teröristlerin ’hemen’ asılmasını istedi