Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Yönetim Kurulu, Çanakkale şehitleri için Gaziantep’te düzenlenen anma törenlerine katıldı.

Kardeş dernek Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin davetlisi olarak Gaziantep'e giden dernek yetkilileri, şehitler için düzenlenen anma törenlerine katıldı. Yönetim Kurulu üyeleri ayrıca Gaziantep’teki askeri ve siyasi yetkilileri ziyaret etti.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, devlet törenlerine bayraklarla katılarak derneği temsil ettiklerini bildirdi.

Ersan, Gaziantep Şehitkamil Kültür Merkezi’nde, Gaziantep ve Yeşilkent şehitliklerinde düzenlenen törenlere katıldıklarını da belirterek, şehit yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyası takdim töreninde bulunduklarını kaydetti.

Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal’ı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı makamlarında ziyaret ettiklerini de açıklayan Ersan Ersan, yetkililere Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin plaketini takdim ettiklerini belirtti.