Dağlıca'da terör örgütü PKK'nın hain pususunda hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un ailesi "Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bir oğlumuz daha var gerekirse onu da vatana şehit veririz ama bu bayrağı indirtmeyiz" dedi.

Gururlu olduklarını belirten şehit annesi Sevcan Artuğ ve şehit babası Ercan Artuğ, yaptığı açıklamayla birlik ve beraberlik mesajı verirken, Türk bayrağı altında yaşayan herkesin bu memleket için seve seve canını feda edeceğini belirtti. Oğullarının içerisinde vatan aşkı olduğunu ifade eden anne Sevcan, şunları söyledi: "Bizim ekonomik olarak sıkıntımız yok ama aslan parçam Tolgam'ın içinde büyük bir vatan aşkı var ve bu nedenle asker oldu. Bizim oğlumuzu kahpe pusuyla şehit ettiler, bizim askerimiz dağda 100 PKK'ya bedeldir. Vatana bir can verdik, bin can daha veririz. Bir oğlumu şehit verdim, kahraman diye bir oğlum var onu da şehit verebilirim, kocamı şehit verebilirim kendim gidebilirim. Savaş çok büyükse bütün bayanlar savaşa gitsin. Biz bir olalım, bu Türkiye'yi kimse yıkamaz. Benim oğlum para için değil, vatan sevgisi için asker oldu vatanına aşıktı. Bizde yıkılmayacağız, dimdik ayaktayım. Ben cenazede büyük gurur yaşadım, devletimizi, milletimizi arkamızda hissettik. Bana da bir silah verin, dağların arasında ben vatani görevimi yapayım, bu vatan yıkılmaz. Ben bayrak hastasıyım, her bayrak dalgalanışında gözlerim dolar."

Artuğ ailesinin reisi baba Ercan Artuğ ise; "Bütün yanan yürekler ağlamasın, üzülmesin. Allah o şehitlik mertebesini her insana nasip etmez, benim ağlamamamın sebebi oğlumu evlendirecektim, onun mürüvvetini göremedim. Beni de askere alsınlar bende oğlumun şehit olduğu yerde askerlik yaparım. Türk bayrağı altında yaşayan kardeşlerim şehit olmaktan korkmaz. Bayrağımız var olsun, askerlerimize başarı diliyorum. Hiç bir zaman korkmasınlar, dimdik ayakta dursunlar biz onların arkasındayız" diye konuştu.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE YETKİ VERİLSİN

Son günlerde yaşanan vur emri konusunda yaşanan tartışmalar hakkında da açıklama yapan acılı baba;"Devletimiz, milletimiz var olsun ama bizim tek ricamız var sesimizi duysunlar. Polisimiz ve askerimiz canlarına kast edenlere ateş edebilsin. Polisimizi ve askerimizi koruyalım" ifadelerini kullandı.

Toplumun her kesimini sevdiğini anlatan acılı baba; "Bu vatanda yaşayan herkesi seviyorum ama vatan hainlerini sevmiyorum. Cenazemizde yanımızda olan bütün devlet büyüklerine, AKP'lisine, CHP'lisine, MHP'lisine teşekkür ediyorum. Devletimizi arkamızda hissettik" dedi.

Şehit ailesi: Diğer oğlumuzu da şehit veririz ama...