Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Adanalı polis memuru Mustafa Turanlı'nın annesi Kısmet Turanlı, kendisini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdığı şiirde "Mahsun kalplerimize su serpin, Allah aşkı için barış olsun birleşin" diye çağrı yaptı.

Adana'nın ilçelerinde bir dizi ziyarette bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra gittiği Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (Adana ESOB) yaptığı konuşmada insanların takım tutar gibi parti tutmaması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Adana ESOB ziyaretinin ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Turanlı'nın Çukurova ilçesinde bulunan Huzurevleri Mahallesi'ndeki baba ocağına giderek şehit polisin mevlidine katıldı.

Şehit polisin annesi Kısmet Turanlı, bir süre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile sohbet etti. Kısmet Turanlı, Kılıçdaroğlu için yazdığı şiiri kendisine verdi. Kılıçdaroğlu'nun etkilendiği şiirde dikkat çeken mısralar şu şekilde:

"ALLAH AŞKI İÇİN BARIŞ OLSUN BİRLEŞİN"

"Kalbime taht kurdunuz inanın siz bir anda,

Ey bu vatan evladı günlerimiz yasta.

Mahsun kalplerimize biraz olsun su serpin,

Allah'ın aşkı için barış olsun birleşin."

HERKESİ GÖZYAŞLARINA BOĞMUŞTU

Şehit annesi Kısmet Turanlı, oğlunun ölüm haberini aldığında "Mustafam ben öleydim yavrum. 20 bin lira borçlandı ev alalım diye Mustafam bayrağını saklıyorum koklayıp öpeceğim. Evi merak ediyordu gelemedim diye. Evin resimlerini çektiriyordu ablasına. Bir kere göğsüme yataydın" şeklinde ağıt yakıp, herkesi gözyaşlarına boğmuştu.

Şehit annesinden Kılıçdaroğlu’na ’barış’ şiiri

Şehit annesinden Kılıçdaroğlu’na ’barış’ şiiri

Şehit annesinden Kılıçdaroğlu’na ’barış’ şiiri