Başbakan Ahmet Davutoğlu, Srebrenitsa Katliamının 20.yılı anma törenleri kapsamında geldiği Bosna-Hersek'te Srebrenitsalı şehit annesi Şuhra Maliç'i evinde ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Srebrenitsa Katliamının 20.yılı anma törenleri kapsamında geldiği Srebrenitsa'da yaptığı açıklamanın ardından alandan ayrılırken yürüme engelli şehit annesi Şuhra Maliç ile uzun süre sohbet etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, alandan Maliç ile birlikte ayrıldı. Bu sürede Maliç, tekerlekli sandalyesini evine kadar süren Başbakan Davutoğlu'nu evine davet etti. Maliç'in davetini kırmayan Başbakan Davutoğlu, zaman zaman şehit annesinin elini tutarak destek vermeyi de ihmal etmedi.

Başbakan'ın nazik davranışını gören vatandaşlar ise, Davutoğlu'nu alkışlayarak ve Türkiye sloganları atarak sevgi gösterisinde bulundu. Davutoğlu ise kendine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara selam vermeyi ihmal etmedi. Maliç'in zaman zaman gözyaşlarına engel olamadığı bu yürüyüşün ardından engelli kadının kurşun delikleri ile dolu olan evine gelindi. Kadının savaş dönemlerinde yaşadığı acı hatıraları dinleyen Başbakan Davutoğlu daha sonra evin bahçesinde bulunan çeşmede yüzünü yıkadı. Bahçede bulunan masada oturan Davutoğlu, savaş öncesinde akrabaları ile yaşayan ve savaş sırasında da yaklaşık 40 yakınını kaybeden Maliç ve kızı ile uzun süre sohbet etti.