Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 8 asker şehit oldu.

Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın'ın baba ocağı Ankara Nallıhan Belenalan Mahallesi'ne de kara haber tez ulaştı. 16 yıldır görevde olduğu belirtilen Uzman Çavuş Barış Akın'ın Evli ve 1 çocuk babası olduğu, eşinin Ankara'da bir hastanede hemşire olarak çalıştığı ve kızının henüz 4 yaşında olduğu yakınlarınca ifade edildi.

Olayın hemen ardından Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı ve Beypazarı İlçe Jandarma Komutanı Alişan Zor beraberinde sağlık ekipleri ile birlikte Nallıhan ilçesine 30 kilometre mesafedeki Belenalan Mahallesi'nde, şehidin baba ocağına ulaşarak acı haberi verdi. Anne Mükerrem Akın ve Baba Ali Akın'ın feryatları yürekleri dağladı. Şehidin baba ocağına Mehmetçik tarafından dev bir Türk bayrağı asıldı. Aynı saatlerde Nallıhan ilçe merkezinde ise terör örgütüne protesto yürüyüşü düzenlendi. İlçede cadde ve sokaklar, belediye ekiplerince Türk Bayraklarıyla donatılırken, tüm esnafın da işyerlerine bayrak astığı görüldü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Barış Akın'ın cenazesi yarın Siirt'te düzenlenecek askeri tören sonrası, uçakla Ankara'ya getirilerek, ikindi namazına müteakip Nallıhan Belenalan Mahallesi mezarlığına defnedilecek.