Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan 8 askerden Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün Burdur'daki baba ocağına ateş düştü.

Burdurlu Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün (37) annesi Aysel Aktürk, oğlunun şehit düştüğünü Siirt'ten telefonla arayan gelini Meftune Aktürk'ten öğrendi. Oğlunun şehit haberini alan anne Aysel Aktürk fenalaştı. Evli ve iki çocuk babası olan Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün baba ocağında yakınları acı haberle sinir krizi geçirirken, komşuları da gözyaşlarına boğuldu. Haber duyar duymaz Şehit evine gelen CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Şehit Annesi Aysel Aktürk'e başsağlığı diledi.

"SİYASET KURUMU BİR AN EVVEL BUNA ÇÖZÜM BULMALIDIR"

Şehit evinde üzüntüsünü dile getiren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Sözün bittiği yerdeyiz aslında. İnanın Güneydoğu'da askerlik yapmış biri olarak, 20 yıl öncesine geri döndü Türkiye, daha da kötü bir noktaya gitmektedir. Artık siyaset kurumu bir an evvel buna çözüm bulmalıdır. 7 Haziran sabahı hiçbir şey yok, 8 Haziran sabahı vatan evlatları tek tek düşüyor. İnanın gerçekten çok üzgünüm. Başımız sağ olsun. Söyleyecek bir şey yok, gerçekten çok acı, bir şekilde siyasilerin buna bir çözüm üretmesi gerekiyor" dedi.

ŞEHİT ANNESİ ASKERLERE SARILARAK YAS TUTTU

Şehit annesi Aysel Aktürk, başsağlığına gelen rütbeli askere sarılarak yas tuttu. Şehit annesi Aysel Aktürk, "Allah size sağlık versin kuzum. Kuzum da böyle giyinirdi" diyerek askerlere sarıldı.

KIZI AYSEL'İ FACEBOOK'TAN TEBRİK ETMİŞTİ

Evli, 7 yaşında Ahmet Aktürk ve 15 yaşında Aysel Aktürk isimli iki çocuğu bulunan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk, facebook sitesinde son paylaşımında kızının TEOG Sınavı'ndaki başarısını tebrik etti. TEOG Sınavı'nda Adana Eczacı Bahattin- Sevinç Erdinç Fen Lisesi'ni kazanan kızı Aysel Aktürk'ü tebrik eden Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk, "'Canım kızım babanın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şükürler olsun. Şu an bile ayrıyız. Devamında hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım" yazmıştı.

Şehit eşi Meftune Aktürk'ün ve oğlu Ahmet Aktürk'ün Siirt'te, kızı Aysel Aktürk'ün ise yaz tatili için Adana Kadirli'de yaşayan anneannesinin yanında evinde olduğu, şehit babası Ahmet Aktürk'ün ise 10 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Aktürk'ün Siirt'teki askeri törenin ardından memleketi Burdur'da toprağa verileceği bildirildi.

Şehit ateşi Burdur’a düştü

Şehit ateşi Burdur’a düştü

Şehit ateşi Burdur’a düştü

Şehit ateşi Burdur’a düştü