Kars'ta PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayına basarak şehit olan uzman çavuş 35 yaşındaki Ali Gökçe, Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen törenlere memleketine gönderildi.

Önceki gün Kars'ın Kağızman İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ali Gökçe için İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene katılan Şehit Uzman Çavuş'un eşi Songül Gökçe, gözyaşlarına boğularak baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şehidin eşi Songül Gökçe, "o ölmedi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Kars Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu. Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin biyografisi okundu.

İl Jandarma Alay Komuta Murat Kınay, Uzman Çavuş şehitlik mertebesine ulaştığını söyledi. Murat Kınay, "Vatan aşkı her Türk'in en büyük tutkusudur. Her Türk Allah'ını sever gibi vatanını sever ve ibadet eder gibi vatana hizmet eder. Vatan için canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşmak her Türk askeri için elde edilebilecek en büyük rütbe, kazanılabilecek en büyük şereftir. Aziz naaşı önünde toplandığımız şehidimiz Osmaniyeli Jandarma Uzman Çavuş ali Gökçe Kars İli Kağızman İlçesi'nde terörle mücadele görevini ifa ederken şehit düşmüştür" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar okundu. Tekbir getirildi. Daha sonra Şehit Uzman Çavuş naaşı askerler tarafından ambulansa taşınarak memleketi Osmaniye'ye gönderilmek üzere havaalanına gönderildi. Şehit Uzman Çavuş Gökçe'nin naaşı ambulansa götürülürken eşi Songül Gökçe, "götürmeyin, ölmedi o" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Baygınlık geçiren uzman çavuşun eşine sağlık ekiplerince ambulansa götürüldü.

Kars İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe için düzenlenen törene; Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Yardımcısı Hidayet Metin Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Azerbaycan Konsolos Yardımcısı, şehidin yakınları, askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin cenazesi Kars Havaalanı'ndan askeri uçukla Adana'ya gönderildi. Uzman Çavuş Ali Gökçe Osmaniye'ye bağlı Düziçi İlçesi'nde toprağa verilecek.

Şehit cenazesinde gözyaşları sel oldu

Şehit cenazesinde gözyaşları sel oldu

Şehit cenazesinde gözyaşları sel oldu

Şehit cenazesinde gözyaşları sel oldu

Şehit cenazesinde gözyaşları sel oldu