Güvercinlik’te 19 yıl önce nöbet tuttuğu sırada Rum askerlerinin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Allahverdi Kılıç bugün anıldı.

Allahverdi Kılıç’ın şehit olduğu nöbet kulübesinin önünde düzenlenen törende Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, KTBK Komutanlığı adına 61. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Özgür Özkurt, GKK adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Akın Örsdemir, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, siyasi parti, dernek, vakıf kurum ve kuruluş temsilcileri çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Girne Bölge Başkanı Ersoy Taluğ ile 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Yüzbaşı Can Yolga’nın konuşmasıyla sona erdi.

TALUĞ

Ersoy Taluğ, Allahverdi Kılıç’ın 19 yıl önce hayatının baharında Rum askerlerinin kalleşçe saldırıları sonucu şehit olduğunu belirtti.

Taluğ, Rum askerlerinin ellerini kollarını sallayarak İngiliz Üs Bölgesi’nden geçip  Allahverdi Kılıç’ı şehit ettiklerini belirterek, gerekli önlemleri almayan İngiliz üs yetkililerini bir kez daha protesto ettiklerini söyledi.

Devletten, bayraktan ve bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Taluğ, 1974 öncesi günlere dönmek istemediklerini kaydetti.

“Atalarımızın bıraktıkları, şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda yaşamak elbette hakkımızdır” diyen Taluğ, KKTC’nin tapusunun şehitlerin olduğunu ifade etti.

Türk askerinin güvenliği sağlamadan adadan gitmesi halinde eski kötü günlere dönüleceğini belirten Taluğ, 20 Temmuz Barış Harekatı ile elde edilen özgürlüğün paha biçilemez olduğunu söyledi.

YOLGA

Piyade Yüzbaşı Can Yolga da,  KKTC’nin, anavatan Türkiye ile birlikte içte ve dışta yıllarca sürdürülen önemli mücadelenin sonucu olduğunu belirtti. Yolga, KKTC’yi korumanın en büyük görev olduğunu ifade etti.

Barış Harekatı gerçekleşmemiş olsaydı Kıbrıs Türkü’nün bugün azınlık olarak yaşamakta olacağını belirten Yolga, Türkiye’nin Barış Harekatı’nı  gerçekleştirerek Kıbrıs Türkü’ne yaşam hakkı sağladığını ifade etti.

Bağımsızlığa olan inanç ve kararlılığın hiçbir zaman azalmayacağını vurgulayan Yolga, GKK’nın KTBK ile birlikte  her zaman bir önceki  günden daha güçlü, kararlı ve azimli bir şekilde  sorumluluğuna verilen vatan topraklarını korumaya devam edeceğini söyledi.

Yolga, en son Türk askeri kalıncaya dek  vatan topraklarının korunacağını, şanlı bayrağın şehitlerin üzerinde dalgalanacağını ifade etti.

1441705182.jpg

1441705180.jpg

1441705273.jpg

1441705274.jpg

1441705275.jpg

1441705276.jpg

1441705200.jpg

1441705201.jpg