Açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde olan sorunların bir an önce çözülmesi gerekliliğine dikkat çekilerek, öğretmenlerin tespit ettiği yanlışlık ve eksikliklerin okul müdüriyeti ve Bakanlık tarafından dikkate alınmaması eleştirildi.

Eyleme, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) de destek verdi.

Veliler adına basın açıklamasını okuyan Özdil Talat Nami, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda çocukların istedikleri eğitsel etkinliğe katılmasının okul müdürlüğü tarafından engellendiğini ve öğrencilere “biz nereye koyarsak oraya gideceksin” dendiğini söyledi.

Nami, okulda öğretmen ve velilerin sözünün dinlenmediğini, yeterli emniyet tedbirlerinin alınmadığını, ders saatlerinde öğrencilerin su ve tuvalet ihtiyacının yasaklandığını, okul bahçesinin sağlıksız ve birçok tehlikeye açık olduğunu, Beden Eğitimi derslerinin amacına uygun yapılmadığını, sınıflardaki öğrenci sayısının fazla olduğunu, ek derslik yapılması önerisinin müdürlük tarafından uygun bulunmadığını anlattı.

Nami ayrıca, eylül ayında yapılması gereken ders programının sene sonuna gelinmesi ve dördüncü kez değiştirilmesine rağmen eşit ve adaletli olmadığını, sınıf ve okul bahçesinin temizliğinin yeterli düzeyde olmadığını, okulda araç gereç ve ekipman eksikliklerinin defalarca belirtilmesine rağmen giderilmediğini, gelir-gider defterinde sıkıntılar bulunduğunu, müdürün öğretmenlere danışmadan ve bilgi vermeden harcama yaptığını, öğretmenler arası ders dengesizliği bulunduğunu, okuldaki merdiven ve balkon korkuluklarının güvenli olmadığını da belirtti.

Öğretmenlerin okul müdürü ile çalışamayacak konumda olduğunu gözlemleyen okul velilerinin, öğretmenlerin verdiği “kaliteli eğitim” mücadelesinin sonuna kadar yanında olacağını vurgulayan Nami, “Milli Eğitim Bakanlığı ve sendikanın eylül ayından bugüne dek geçen süreyi bir denetleme ve soruşturma süresi olarak değerlendirdiklerini düşünerek, bu sürenin uzamasını istemiyor ve en erken zamanda çözüm için müdahale edilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, sendikanın velilerin daveti üzerine eylem yerine geldiğini belirterek, saldırı veya taşkınlık bulunmamasına rağmen okul önünde yoğun polis önleminin yakışıksız durduğunu söyledi.

Sorunların bir an önce çözülmesini istediklerini belirten Elcil, Eğitim Bakanlığı ile bir araya gelmelerine rağmen sorunların çözümü için yeterince adım atılmadığını anlattı.

Okul Aile Birliği’nin bildiri yayınlayarak sendikaya tepki göstermesini de eleştiren Elcil, grev ilan etmek istemediklerini ve sorunların çözümü için bir kez daha Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunduklarını söyledi.