7’Sİ DE EYLEM YAPANLARDAN SEÇİLDİ: Eğitim Bakanlığı tarafından Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki görevinden alınarak başka okullara atanan 7 öğretmen, yeni eğitim yılının ilk iki günü ders başı yapmayan ve geçen yıl greve katılan 14 öğretmen arasından belirlendi. Öğretmenler dün yeni görev yerlerinde ders başı yaptı

İŞTE O ÖĞRETMENLER VE YENİ OKULLARI: Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki görevinden alınan Mustafa Özhür; Arabahmet İlkokulu’na, Hare Yakula; Necati Taşkın İlkokulu’na, Alev Özgü; Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’na, Hatice Mesutoğlu; Gelibolu İlkokulu’na, Belgin Tüccar; 9 Eylül İlkokulu’na, Narden Altay; Gelibolu İlkokulu’na, Şirvan Uslu; Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’na atandı

ERKAL İLE EREN YER DEĞİŞTİRDİ: Rasiha Erkal’dan boşalan Şehit Ertuğrul İlkokulu Müdürü görevine Yenicami Okul Öncesi Eğitim Merkezi eski müdürü Hasan Eren atanırken, Rasiha Erkal,  Yenicami Okul Öncesi Eğitim Merkezi’ne atandı. Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki görevinden alınan Müdür Muavini Hüseyin Üstün ise Arabahmet İlkokulu’nda görev yapacak

Duygu ALAN

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılına sorunlu giren Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda günler süren kaos ortamı, okul müdürü, 1 müdür muavini ve 7 öğretmenin okuldan alınarak başka okullara görevlendirilmesi; yerlerine yeni atama yapılması ile dağıldı.

Ataması yapılan 7 öğretmen, yeni eğitim yılının ilk iki günü ders başı yapmayan ve geçen yıl greve katılan 14 öğretmen arasından belirlendi.

Şehit Ertuğrul İlkokulu eski müdürü Rasiha Erkal ile sorun yaşayan ve yeni eğitim yılının ilk iki günü ders başı yapmayan diğer 7 öğretmen ise dün sabah ilk ders zilinin çalması ile görevli oldukları Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda sınıflarına girdi.

Yeni müdür Hasan Eren
Yenicami Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nden Şehit Ertuğrul İlkokulu’na yeni atanan müdür Hasan Eren ve farklı okullarda görevli olup Şehit Ertuğrul İlkokulu’na ataması önceki gün yapılan 7 öğretmen, dün yeni çalışma arkadaşları ile tanıştı, öğretmenler yeni eğitim yılının üçüncü gününde, yeni bir okulda, yeni öğrencileri ile ders başı yaptı.

Veliler öğlene kadar okulda bekledi

Bu yıl birinci sınıfa başlayan bazı öğrencilerin velileri ise çocukları için okulda yılın ilk ders günü olduğundan öğle saatlerine kadar okulda bekledi, çocuklar teneffüs saatlerini okul avlusunda anne veya babaları ile doldurdu.
Öğrenciler, ilk günkü heyecanla ilk ders gününü geride bırakırken veliler de okulda eğitimi baltalayan sorunun çözümlenmesinden memnuniyet duydu.

İşte görev yeri değiştirilen öğretmenler:

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil de dün sabahın erken saatlerinde Şehit Ertuğrul İlkokulu’na gitti.

Okulun yeni müdürü ve yeni atanan öğretmenlere yeni görevlerinde başarılar dileyen Elcil, görevden alınan öğretmenlerin kim olduklarını da dün okulda öğrendi.
Şener Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki görevlerinden alınarak başka okullarda görevlendirilen 7 öğretmenin isimlerini Havadis’e açıkladı.

Elcil’den alınan bilgiye göre, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndan alınan öğretmenlerin isimleri ve yeni görev yerleri şöyle:
Mustafa Özhür (Arabahmet İlkokulu), Hare Yakula (Necati Taşkın İlkokulu), Alev Özgü Şehit Doğan Ahmet İlkokulu, Hatice Mesutoğlu (Gelibolu İlkokulu), Belgin Tüccar (9 Eylül İlkokulu), Narden Altay (Gelibolu İlkokulu), Şirvan Uslu (Çağlayan Cumhuriyet  İlkokulu).

Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki görevinden alınan Müdür Muavini Hüseyin Üstün ise Arabahmet İlkokulu’na müdür muavini olarak atanırken, Şehit Ertuğrul İlkokulu eski müdürü Rasiha Erkal  Yenicami  Okul Öncesi Eğitim Merkezi’ne müdür olarak atandı.

KTÖS Yönetim Kurulu bugün toplanıyor
Bu arada KTÖS Yönetim Kurulu bugün konu hakkında bir değerlendirme toplantısı yapmak üzere bir araya gelecek.
KTÖS Yönetim Kurulu toplantısı sendika binasında saat 15.00’da gerçekleştirilecek.