Iğdır'da şehit olan Yozgatlı polis memuru Adem Cankurtaran, gözyaşları arasında memleketi Yozgat'ın Osmanpaşa köyünde toprağa verildi.

Gece Yozgat'a gelen şehit polis memuru Adem Cankurtaran'ın cenazesi, sabah doğduğu köy olan Osmanpaşa'ya götürüldü. Cankurtaran için öğle namazını müteakip düzenlenen cenaze törenine şehidin yakınları, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Sadir Durmaz, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, askeri ve emniyet personeli, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tabuta sarılan şehidin eşi İtibar Cankurtaran, "Prensesimizi bıraktın nereye gidiyorsun" diye gözyaşı dökerken, şehidin annesi Sevil Cankurtaran ise "Oğlumu bana gösterin" diye gözyaşı döktü. Baba Avni Cankurtaran da tabutu öperek oğluna veda etti. Şehidin bir yaşındaki kızı Sevil Naz ise ne olduğundan habersiz bir şekilde etrafı takip etti.

Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra cenaze namazı kılınıp, helallik istendi. Şehit tören sonrası köy mezarlığında toprağa verildi.

6 yıllık polis memuru olan Cankurtaran'ın Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezun olduğu, öğretmenlik için KPSS'ye girdiği, atanamayınca polis olduğu öğrenildi.

Şehit polise veda