Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar'ın (30) Manisa'nın Salihli ilçesindeki baba ocağında yas var.

Güneş Mahallesi'nde ikamet eden şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın babası Hüseyin annesi Meryem Uyar'a şehadet haberini Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yetkililer verdi. Acı haberi duyan yakınları ve komşuları acılı ailenin evine geldi. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda haberi duyar duymaz acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. Kayda, baba Hüseyin Uyar'a sarılarak gözyaşlarına hakim olmadı.

"OĞLUMLA AKŞAM 17:50'DE KONUŞTUM 23:00'DE ŞEHİT OLMUŞ"

Oğlunu yaklaşık bir yıldır görmediğini belirten baba Hüseyin Uyar, "Keşke işleri bırakıpta gitseydim yavrumun yanına o beni çok üzüyor. Akşam saat 6'ya 10 kala görüştük oğlumla. Saat gece 11'de şehit olduğunu öğrendik. Ağustos'un 15'i gibi Diyarbakır'dan ayrılacaklarını söyledi. Bende onlar gelmeden bir hafta önce eşimle birlikte Diyarbakır'a gitmeyi planlıyorduk. Olmadı. Vatan sağolsun. Oğlum doğacak yavrusunu göremedi" dedi.

Şehidin baba ocağına Türk Bayrağı asılırken, 2 tane ambulans hazır da bekletiliyor. Şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın eşinin de kendisi gibi polis olduğu ve 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit Mehmet Uyar'ın tayinin Manisa'nın Salihli ilçesine çıktığı ve 15 Ağustos 2015 tarihinde Salihli'ye gelmeyi planladıkları öğrenildi.