Iğdır'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski yakın koruması Fehmi Şahin'in Nazilli'deki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor. Şahin'in, şehit olması halinde Ankara'ya defnedilmesi yönünde vasiyet bıraktığı belirtildi.

Şehit polis Şahin'in Aydın'ın Nazilli ilçesi Karaçay mahallesindeki baba ocağına acı haber verildi. Haberi alan yakınları, şehidin baba ocağına akın etti. Şehidin yakınlarından Mehmet Yaşlı, Iğdır'dan gelen acı haberin ardından defalarca Fehmi Şahin'in telefonunu aradıklarını ancak ulaşamadıklarını kaydetti. Mehmet Yaşlı, şehit polis isimlerinin açıklanmasının ardından Fehmi'yi defalarca telefonla aradıklarını belirterek "Sürekli meşgule attılar. Şehit olduğunu hissettik. Ardından haberini aldık. Emekliliğine iki yıl kalmıştı. Iğdır'dan önce Cumhurbaşkanının koruma görevini yapmıştı. O görevi tamamladıktan sonra Iğdır'a gitti. Çok üzgünüz. Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Vatan sağolsun" dedi.

UZMAN JANDARMA KARDEŞİ BABA OCAĞINA KOŞTU

Şehit polis Fehmi Şahin'in Uzman Jandarma kardeşi Erhan Şahin'in Bitlis Adilcevaz'da görev yaptığı ve 10 gün önce izine ayrıldığı öğrenildi. Eşinin memleketi olan İzmir'de tatil yaparken abisinin şehit olduğunu duyan kardeş Şahin, soluğu baba ocağında aldı. Baba ocağına girdiği sırada annesine sarılan Şahin'in sağduyulu olmaya çalıştığı gözlemlenirken, 60 yaşındaki annesi Nezahat Şahin'in feryadı yürekleri dağladı. 11 yaşında Yağız isimli bir erkek çocuk babası olan Şahin'in eşinin Ankara'da diş hekimi olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin eşi Çiğdem Şahin ise oğlu Yağız Şahin ile birlikte acı haberin ardından Nazilli'ye geldi. Şehit ailesinin evinin bulunduğu bina ve balkon Türk bayrakları ile donatıldı.

KAYMAKAM OKUR, ŞEHİT POLİSİN EVİNE TAZİYEDE BULUNDU

Nazilli'ye şehit ateşinin düşmesinin ardından Kaymakam Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy ve emniyet amirlerinden oluşan heyet, şehit evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Şehit polis Fehmi Şahin'in kardeşi Erhan Şahin taziye ziyaretine gelen heyet ile tek tek tokalaşarak sarıldı. Kaymakam Okur'un "başınız sağolsun" taziyesine, "Gündem belli bu olayları bitirmek hem bize hem de size düşüyor diyerek cevap veren kardeş Şahin, kardeşi ile geçen sene doğuda birlikte görev yaptıklarını belirtti. Şehit haberini alan Aydın Valisi Erol Ayyıldız da, aileye taziye ziyaretinde bulunmak üzere Nazilli'ye geldi.

Öte yandan şehit polis Fehmi Şahin'in ailesi ve eşine, şehit olması halinde Ankara'ya defnedilmek istediği yönünde vasiyet bıraktığı öğrenildi. Şahin'in vasiyeti ve eşinin talebi doğrultusunda Ankara'da defnedileceği belirtildi.