Bitlis'ten görev için Muş'a giderken geçirdikleri trafik kazasında şehit olan polis memurları Veysel Burak Ergül ve Cüneyt Bankur için Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde tören düzenlendi.

Bitlis'te Özel Harekat Şubesi'nde görev yapan Veysel Burak Ergül (23) ve Cüneyt Bankur (25), görev için Muş'a giderken geçirdikleri trafik kazasında şehit olmuştu. Muş'tan karayolu ile Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'ne getirilen şehit polisler için saat 18.00'de tören düzenlendi. Şehitlerin naaşı, silah arkadaşlarının omuzlarında katafalta konuldu. Törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Salih Altun, Kamil Güzel, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, vatandaşlar ve silah arkadaşları katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile başlayan törende konuşan Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, "Sözün bittiği yerdeyiz. İki aslanımız elim bir trafik kazası sonucunda şahadete erdi. Şu günlerde her gün şehit haberi aldığımız bugünlerde inşallah Veysel ve Cüneyt'imiz son şehitlerimiz olur. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hainler her gün yeni tuzaklar peşinde vatanımızın bölünmesine çalışıyorlar. Ben şahidim Veysel ve Cüneyt kardeşimiz de terörle mücadelede kahramanca mücadele ettiler. Allah bu kardeşlerimizin cennette mekanlarını yüceltir, bizleri de onların şefaatine nail kılar. Kelimeler boğazımıza düğümleniyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Sevgili silah arkadaşlarım, askerlerimiz sizleri de Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Daha sonra Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından dua okunarak, cenaze namazı kıldırıldı. Şehitlerin naaşı, törenin ardından arkadaşlarının omuzlarında tekrar cenaze araçlarına konularak memleketlerine uğurlandı. Veysel Burak'ın cenazesi Ankara'ya, Cüneyt Bankur'un cenazesi ise Elazığ'a gönderildi.

Şehit polisler için tören

Şehit polisler için tören