Muş'un Hasköy ilçesinde polis aracıyla TIR'ın çarpışması sonucu şehit olan polis memurlarının isimleri belirlenirken, yaralı 2 polis memuru ise tedavi altına alındı.

Bitlis'ten Muş Havalimanı'na gelen Özel Hareket polislerini taşıyan sivil plakalı araç, Hasköy ilçesine bağlı Eşmepınar köyü yakınlarında İ.K. yönetimindeki 13 KD 487 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Olay yerinde Özel Hareket polis Veysel Burak Ergül ve Cüneyt Bankur şehit olurken, Engin Oral ve Serkan Saka ise yaralı olarak Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Araç içerisinde sıkışan bir şehidin cenazesi için Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Şehidin cenazesinin çıkarılma çalışmaları devam ederken, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bitlis'ten kaza yerine gelen polis memurları, arkadaşlarının şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadılar. Duygulu anlar yaşayan polisleri ise yine arkadaşları teselli etti. Savcının olay yeri incelemesinin ardından şehit polis memurları Veysel Burak Ergül ve Cüneyt Bankur'un cenazeleri de Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaralı polis memurları Engin Oral ve Serkan Saka'ya yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındıkları bildirilirken, Muş İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ve Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ise hastaneye geldi. Emniyet müdürleri burada yaralılar hakkında bilgi alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.