Adana'da hastane bahçesinde polis otosuna düzenlenen silahlı saldırıda 2 polisi şehit eden 3 PKK'lı terörist tutuklandı.

Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin bahçesinde 28 Eylül 2015 günü Dağlıoğlu Polis Merkezinde görevli polis otosu, hastane bahçesinden çıktığı sırada bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Araç içinde bulunan polis memurları Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı ağır yaralanırken, direksiyon başındaki polis memuru saldırıdan yara almadan kurtuldu. Hastaneye kaldırılan iki polis şehit oldu. 29 Eylül 2015 günü şehit polisler, valilik bahçesinde düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı. Törende konuşan Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, polisleri şehit eden hainlerin bulunması için olaydan hemen sonra operasyon başlatıldığını ve hala devam etmekte olduğunu, hainleri bulana kadar operasyonların devam edeceğini, iki şehidin kanının yerde kalmayacağını söylemişti.

GÖRGÜ TANIKLARI TEŞHİS ETTİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri silah arkadaşlarını uğurlarken iki şehidin kanının yerde kalmaması için çalışmalarına hız verdi. Hastane ve çevredeki bütün güvenlik kameralarını inceleyen polis saldırganların 3 kişi olduğunu bunlardan bir kişinin gözcülük yaptığını, bir kişinin motosikleti kullandığını bir kişinin ise uzun namlulu silahı kullandığını belirledi. Polis araştırmayı derinleştirdiğinde şahısların daha önceden polis otosuyla karşılaştığını ancak ateş etmediğini daha sonra hastaneye gelen polisleri görüp hastane bahçesinin kapısında beklemeye başladıklarını, polis otosu hareket edip kapıya geldiği sırada ceketinin altından bir kişinin uzun namlulu silahla ateş edip sonra motosiklet ile kaçtıklarını tespit etti. Bu tespitlerin arkasından polis, teröristlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda olaya karışan PKK'lıların V.K. (20), B.K. (21) ve S.G. isimli teröristler olduğunu belirlendi. Polis olaydan bir hafta sonra önce gözcülük yapan B.K. isimli teröristi yakaladı. Daha sonra devam eden çalışmalar sonucu, önce uzun namlulu silahı kullanan V.K., en son ise motosikleti kullanan S.G. isimli teröristler de yakalandı. 3 teröristi de hastane bahçesinde bulunan görgü tanıkları tek tek teşhis etti. Polis 15 gün içinde 3 teröristi de yakalayarak adalete teslim etti. Teröristler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.