Tunceli'de şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuşlar Onur Sönmez ile Mehmet Şimşek'in naaşları, Elazığ Havalimanında düzenlenen törenin ardından memleketleri Kayseri ve Afyonkarahisar'a gönderildi.

Tunceli-Erzincan karayolunun 35'inci kilometresinde bulunan Alacık köyü yakınlarında dün teröristlerin yola döşediği uzaktan kumandalı bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Kayserili Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez ile Afyonkarahisarlı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek için Elazığ Havalimanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, şehit Mehmet Şimşek'in yakınları ile şehit Onur Sönmez'in babası Yakup, annesi Şenyurt, askeri personel ve polisler katıldı.

Tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Daha sonra şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, "18 Ekim 2015 gündüz saat sıralarında Tunceli Pülümür karayolunda bölücü terör örgütüne yapılan operasyon kapsamında bölgeye giden askeri unsurlarımızın geçişi sırasında önceden yola döşenen bombanın patlatılması neticesinde 2 kahraman askerimiz Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez ve Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek şehit olmuştur. Öncelikle şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine, Türk silahlı kuvvetlerimize ve milletimize metanet, baş sağlığı dileriz. Yine aynı olayda yaralanan Topçu Uzman Çavuş Mustafa Türkmen ve Piyade Uzman Çavuş Hayrullah Çakmak kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar dilerim" dedi.

Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, huzur ve güvenliği uğruna canının feda eden kıymetli şehitleri uğurlamak için bir araya geldiklerini ifade eden Kaymak, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken ve hain emeller peşinde koşan vatan hainleri bilsinler ki bizler olduğumuz müddetçe sinsi emellerine asla ulaşamayacaklardır" diye konuştu.

Daha sonra şehitlerin naaşı, Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör'ün dua etmesinin ardından askerler tarafından omuzlara alınarak, uçağa götürüldü. Şehitlerin naaşları daha sonra memleketleri Kayseri ve Afyonkarahisar'a gönderildi.

Şehitler memleketlerine uğurlandı

Şehitler memleketlerine uğurlandı

Şehitler memleketlerine uğurlandı

Şehitler memleketlerine uğurlandı