Şehitler isimlerini yaşatma etkinlikleri çerçevesinde Şehit isimleri verilen sokak ve caddelerin tabelaları yerlerde sürünürken hiçbir kurum ve kuruluşun bu konuya hassas davranmaması tepkilere neden oluyor.

Şehitleri anma gününde çeşitli ilçelerde anma töreni düzenleyerek şehitlere övgü düzen, Şehitlerin kahramanlıklarından bahseden yöneticilerin Şehit isimlerinin verildiği tabelaların yerlerde sürünmesine hiçbir tedbir almaması da dikkat çekti.

Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde şehit düşen Şehit Osman Konar’ın isminin verildiği caddenin tabelası yerlerde süründüğü gözlemlendi. Caddenin hemen başında bulunan tabelanın yerden kaldırılması ve yerine konması için hiçbir yetkilinin girişimde bulunmaması da dikkat çekti.

AS TV’de yayınlanan Akşamüzeri programına mesaj atarak konuyu gündeme taşıyan bir vatandaş yaptığı açıklamada, KKTC diye bir devlet kurulduysa bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların isimlerini saygı ile anmak ve hatıralarını yaşatmak bizlere ve ülkeyi idare eden yetkililere düşer.  Anma törenlerinde nutuk atmaktan öte hiçbirşey yapmayan yetkililerimiz dışında Malul Gazi ve Şehit Aileleri Derneği ne yapıyor? Milli günlerde Vatan, Millet, Sakarya ve Nurlu Ufuklar demekten başka bir şey yapmayan ve Derneğin ismini kullanarak ülke ülke gezen Dernek başkanı aziz şehitlerimizin hatıralarına neden sessiz kalıyor? Şehitlerimize yapılan bu saygısızlıklara artık son verilmeli dedi.