mezarlik-ve-sehitlik.jpg1_.jpg

ŞEHİTLERE SAYGI BU MU?

Birçok eski mezarlık bakımsızlıktan nasibini alırken, Lefkoşa’da K.Kaymaklı’da bulunan ve içerisinde ilk şehitlerimizin bulunduğu eski Türk Mezarlığı da bakımsızlıktan nasibini almış durumda.

mezarlik-ve-sehitlik-3.jpg

İLGİSİZLİK DİZ BOYU

1957 yılından 1961 yılına kadar Rumlar tarafından şehit edilen şehitlerin de bulunduğu K.Kaymaklı Mezarlığında bulunan bazı mezarların da ilgisizlikten nasibini aldığı gözlemlendi.

mezarlik-ve-sehitlik-5.jpg

MEZARLARIN YANINA GİTMEK MÜMKÜN DEĞİL

Kıbrıs Türk’ün ilk şehitleri arasında yer alan Ulus Ülfet (5.9.1957) Kubilay Altaylı  (6.9.1957) İsmail Beyoğlu (1.9.1957) Erol Ahmet ( 3.8.1958) Cemal Alibey (19.1.1957) Feruh Canbaz ( 19.7.1958) Mustafa Ertan Celal ( 5.9.1957) Gülten Yunus ( 16.9.1960) ile Mustafa Ahmet Beyaz’ın ( 9.11.1957) bulunduğu K.Kaymaklı eski Türk Mezarlığı bakım bekliyor. Bazı şehitlerin mezarlarının üzerini de ot kaplarken, diz boyuna kadar yükselen otlar için dua için mezarların yanlarına gitmek nümkün olmuyor.

mezarlik.jpg

LAPTA’DA MEZARLAR GÖRÜNMÜYOR

Lapta’daki eski Türk Mezarlığı insan boyuna varan otlar nedeni ile yakınlarını ziyarete gelenlere geçit vermezken bu durum vatandaşın tepkisine de neden oluyor. Mezarların üzerini kapatan otlar, mezarlığa çirkin bir görüntü verirken ilgisizliğin diz boyu olduğunu da gözler önüne seriyor.

mezarlik-1.jpg

HİÇ SAYGI GÖSTERİLMİYOR

Lapta’da ikamet eden bir vatandaşımız gönderdiği mesajda, büyüklerimizin yatmakta olduğu eski Türk mezarlığının hali içler acısı bir görüntü veriyor. Otlar mezarların üzerini kapladığı gibi bizlerin gidip büyüklerimiz için dua etmemizi de engelliyor. Eski mezarlık denilerek orada yatan büyüklerimize hiç saygı gösterilmiyor. Belediyeyi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz dedi.

mezarlik-ve-sehitlik.jpg1_.jpg9_.jpg

 

Kıbrıs Sözcü