Duygu Alan

Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu tarafından geçen ay oluşturulan Şeker Sigorta Yönetim Kurulu, kurum müdürlüğüne Eren Adataş’ı atadı. Adataş’ın ataması Para Kambiyo Dairesi’nin onayına sunuldu.

Para Kambiyo Dairesi’nden Adataş’ın atamasına ilişkin henüz bir sonuç çıkmazken Havadis’e ulaşan kaynaklar, Adataş’ın Şeker Sigorta’da genel müdürlük görevini icra ettiğini öne sürdü.

Eren Adataş hakkında ortaya atılan iddialardan biri de haziran ayı maaşlarının Eren Adataş’ın imzası ile ödendiği yönünde.

Eren Adataş ise Havadis’e yaptığı açıklamada, “Para Kambiyo Dairesi atamaya ilişkin henüz bir sonuç açıklamadı. Konuya ilişkin başka yorumda bulunmak istemiyorum” dedi.

Adataş’ın atamasına henüz onay yok

Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu, haziran ayında, CTP kurultayı öncesi Şeker Sigorta Ltd.’ye genel müdür olarak yine Eren Adataş’ı atamış ancak, Adataş’ın ataması, Para Kambiyo Dairesi tarafından “Atama yetkisi Şeker Sigorta Yönetim Kurulu’nda” denilerek reddedilmişti.

Para Kambiyo Dairesi’nin ret cevabı üzerine Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali, atamayı gerçekleştirmek için alelacele üç kişiyi Şeker Sigorta Ltd. Yönetim Kurulu’na atamış Şeker Sigorta Yönetim Kurulu ise ilk iş yeniden Eren Adataş’ı kurumun genel müdürlüğüne atamıştı.

Yasal mevzuat gereği atamayı Para Kambiyo Dairesi’nin onayına sunulmuştu. Para Kambiyo Dairesi ise Eren Adataş’ın Şeker Sigorta Ltd. Genel Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili kararını halen açıklamadı.