Balıkesir'de şiddetli yağmurun ardından dün meydana gelen sel olayını vatandaşlar saniye saniye görüntüledi. Vatandaşlar, derenin taşma anını çekerek sosyal medyaya yüklerken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklama ile metrekareye 60 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Balıkesir'de son yılların en şiddetli sağanak yağışı dün akşam saatlerinde meydana geldi. İl merkezinden geçen Çay Deresi taşarken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Vatandaşlar kendi cep telefonları ile görüntüler çekerek sosyal medyada paylaştı. Çay Deresi önünde fotoğraf çektiren vatandaşların ürkütücü görüntüsü sosyal medyada büyük ilgi görürken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

700 İHBAR ULAŞTI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada metrekareye 60 kilogram yağış düştüğü ifade edilirken ilgili birimlere 700 ihbar geldiği bildirildi. Açıklamada, "Balıkesir Karesi ve Altıeylül ilçe merkezinde 16/06/2015 tarihinde saat 17:50 saatleri arasında başlayan meteorolojiden alınan bilgiye göre m² ye 60 Kg yağış düşmesi sonucu yaşanan feyezanda genel müdürlüğümüz bünyesinde yapılan çalışmalara ait bilgiler aşağıda sıralanmaktadır. Saat 23.30 itibari ile 185 çağrı merkezinde ve sorumlu ekiplere gelen arıza sayısı 700 adettir. Söz konusu arızalar : Paşaalanı Sakarya Bahçelievler Toygar Gündoğan Hasan Basri Çantay Kayabey Plevne Atatürk , Vicdaniye , Kuva-i milliye, Akıncılar mahallelerinde yoğunlaşmaktadır. Bu taşkınların sebebi yağmursuyu altyapı şebekesinin yetersizliği ve kanalizasyon şebekelerinin birleşik sistem çalışmasıdır. Genel müdürlüğümüz bünyesinde Karesi ve Altıeylül ilçeleri yağmursuyu projeleri yapılmaktadır. Balıkesir Merkezde 3 adet kuka 1 adet vidanjör 8 adet arıza ekibi 40 adet dalgıç pompa ekibi, Edremit'ten 3 adet kuka 3 adet dalgıç pompa, İvrindi'den 1 adet kuka, Susurluk'tan 1 adet kuka, Ayvalık'tan 2 adet kuka 2 adet vidanjör, Bandırmadan 1 adet kuka 1 adet vidanjör, Erdek'ten 1 adet kuka Balıkesir merkeze ulaşmış olup toplamda 16 adet kuka-vidanjör 43 adet dalgıç pompa 15 adet acil müdahale ekibi, 5 ekip amiri ve ALO 185 merkezde vatandaş taleplerini değerlendiren ekiplerimizle beraber 212 personelimiz vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Şuana kadar gelen 700 adet arızalardan yaklaşık olarak 230 âdetine müdahale edilmekte olup vatandaşlarımızın hepsine ulaşana kadar çalışımlarımız devam edecektir" denildi.