Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepki göstererek, "Terör örgütü ile selfie çekmekten vazgeçte meşru siyasete gel" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında Manisa'da vatandaşlara hitap etti. İzmir Havaalanı'ndan helikopterle Manisa'ya geçen Davutoğlu,binlerce vatandaşın doldurduğu Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Başbakan Davutoğlu, "Manisa'ya selam olsun. Sultan yaylasına yeşil Manisa'ya selam olsun. Akhisarlı'ya selam olsun. Sizler gerçekten Rabbimin sevgili kullarısınız. Yol boyu sıra sıra dizilen Manisalılar gözlerinin içiyle bize güldüler. Ben aldığım devlet terbiyesi ile Manisalıyım. Yörük başbakana selam olsun diyen Efelere bizde onlara selam olsun diyoruz. Şehzadeler şehri Manisa devletin başına kimin geleceğini iyi bilir. 1 Kasım gecesinin müjdesini veriyorsunuz. Manisa bu ülkeye pek çok fidan yetiştirecek. Bülent Arınç Manisa'da siyasete başlamıştı şimdi bir çınar olarak siyaset dersi veriyor. Bizde mevki ve makam hırsı yok bizde sadece hizmet hırsı var. Türkiye'yi güzel yarınlara taşımak içindir. Osmanlı devletine ruh veren Manisa, siyasete şifa vermeye hazır mısınız. Geçici bir fetret dönemi yaşadık ama hükümetsiz bırakmadık memleketi. Fetret'e de Manisa'dan son vereceğiz inşallah. Fetret dediysek bunu hissettirmedik. Hiçbir taviz göstermedik. Şifa diyarına geldik Fetret dönemini bitiren Manisa'ya geldik. Bu şifa yolunda hep beraber yürüyeceğiz. 7 Haziran'dan bu yana neler yaşadık. 1 Kasım'da herkes Manisa'dan aldığı dersi iyi çalışsın. Millet 7 Haziran'da tek başına iktidar şansı vermedi. Biz milletimizin bu kararını yorumlayarak yola çıktık. Üstümüze düşen her şeyi yaptık. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak adına yaptık. AK Parti bu anlamda bir birlik siyaseti ve uzlaşma siyaseti takip etti. Bütün gayretlerimize rağmen uzlaşma arayışlarına cevap vermedi. Bizimkisi birlik dili. CHP blok siyasetine soyundu. HDP ve MHP'yi aynı kefeye koydum. Kutuplaşma siyaseti takip etti. MHP'li kardeşlerim bu siyaseti kabul etmedi ama sayın Bahçeli her şeye hayır dedi. Biz ilk görüşmemizde tabanlarımız yakın dedik. Gelin sizinle koalisyon görüşmeleri yapalım. Bahçeli önce hayır dedi. Beraber hükümet kuralım dedik yine hayır dedi. Biz azınlık hükümeti kuralım dedik yine Hayır dedi. Hayırdan başka bir şey bilmiyor. Bu ülkenin kaderi ile kendi kaderini aynı gören MHP'li kardeşlerimizin çoğu Bahçeli'yi desteklemedi" dedi.

"DEMİRTAŞ, TERÖRİSTLERLE SELFIE ÇEKMEKTEN VAZGEÇ"

HDP'nin terör siyaseti yaptığını söyleyen Davutoğlu, "Terörle mücadele yaparken de gel elini taşın altına koy dedik koymadı. HDP ise terör siyaseti takip etti. 8 Haziran'dan itibaren silahlanmaya ayaklanmaya başladı. Bu siyasete de biz hak ettiği cevabı verdik. Bu puslu havadan istifade etmek isteyen çakallara haklarını bildirdik. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, teröristlerle selfie çekmeyi bıraksın. Bizim ordumuzun adı peygamber ocağıdır. Bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürebileceğiz. 6 canı kalkan yapın, sonra sorumluluğu askerin polisin üstüne atın diyor. Bizde diyoruz ki HDP'ye meşru siyasete gel. CHP blok siyaseti, MHP değil Bahçeli hayır siyaseti, HDP ise terör siyaseti yaptı. Biz ise birlik siyaseti yaptık. Cumhurbaşkanımız anayasa zorunluluğu olarak beni görevlendirdi. CHP ile MHP biz bu hükümete girmeyiz dedi. Pensilvanya söylese yaparlardı belki. 13 yıldır AK Parti iktidarından rahatsızlar, gelin iki ay bari işin ucundan tutun dedik. 4 yıl milletin yükünü taşımaya yürekleri olur mu. Olmaz ise 1 Kasım'da göstereceksiniz. Hem iktidar olmak istiyorlar, gel hükümet kuralım dediğimizde hayır diyorlar. Her gün Suriye'den gelen misillemelerle karşı karşıyayız. Kim bu sorumlulukları üstlendi. Biz tereddüt ettik mi, peki onlar üç ay dahi gelip bu işin ucundan tuttular mı. Sayın Bahçeli terörle mücadele ederken şu an nerde. Tuğrul Türkeş gibi diğer bakanlarda hükümete gelse bu taşın altına elimizi koyardık. Şu 4 ay dahi göstermiştir ki. Milletimizin sesine kulak veren parti AK Parti'dir. Bütün sorunların karşısında duracak parti AK Parti'dir. 4 ay değil 4 yıl değil 4 asır sürse bile milletin yanında olacak parti AK Parti'dir" dedi.

Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı

Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı