Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Selçuklulular Sergisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini kesen Davutoğlu, "Bu serginin açılışına katkıda bulunan bütün belediyelere, kurumlara ve dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde düzenlenen Selçuklular Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Başbakan Davutoğlu'nun yanısıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile protokol üyeleri ve müze yetkilileri katıldı. Serginin açılışı öncesinde kürsüye davet edilen Başbakan Davutoğlu, "Bu sergide emeği geçen bütün kurumlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu serginin açılışına katkıda bulunan bütün belediyelere, kurumlara ve dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bir tarih sever olarak borç biliyorum. Bu coğrafyanın, bu tarihin inşasında çaba sarfeden bir akademisyen olarak teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılacak ziyaretlerin hayırlı olmasını temenni eden Davutoğlu, "Tabii Selçuklu başkenti Konya'da doğmuş, Osmanlı başkenti İstanbul'da tarih bilincini pekiştirmiş ve bugünde Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olma gururunu, şerefini yaşayan bir devlet adamı olarak ta bu serginin oluşturulmasında gayretleri olan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ziyaretler diliyorum" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından beraberindeki heyetle birlikte açılış kurdelesini kesti ve ardından sergiyi gezdi. Eserleri yakından inceleyen Davutoğlu, daha sonra müze yetkililerinden eserler hakkında bilgi aldı.