Sendikal Platform yarın ülke genelinde eylem ve grev yapacağını bildirdi. Sendikal Platform içinde yer alan sendikalar bu çerçevede yarın saat 11.00’de Başbakanlık önünde toplanacak.

Sendikal Platform ayrıca bugün de saat 16.00’da Bakanlar Kurulu toplantısının yapılacağı Başbakanlık önünde kitlesel eylem yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Eğitim ve Kültür Bakanı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nı istifaya çağıran Sendikal Platform, eylemlerin sonuç alıncaya kadar devam edeceğini kaydetti. 

Sendikal Platform adına yazılı açıklama yapan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, eylemlere; halkı, sendika üyelerini, sivil toplum örgütlerini, velileri ve öğrencileri de katılmaya çağırdı.

Gökçebel, dün yaşanan trafik kazası olayını “katliam” olarak niteleyerek, bu olayın ülke insanına verilen değeri ortaya koyduğunu kaydetti.

Ülkeye dayatıldığını iddia ettiği; “paketler, nüfus, denetimsizlik, yol güvensizliği, kaçak işçiler, çalışma izinleri, öğrenci taşımacılığı ile ilgili uygulamaların” ülke insanını perişan ettiğini ve bunu yapan hükümetlerin hesap vermesi gerektiğini savunan Gökçebel, şunları dile getirdi:

“Çalışma izni olmayan kamyon şoförü için Çalışma Bakanı, sözleşmesi, sigortası olmayan minibüs şoförü ve sağlıksız öğrenci taşımacılığı için Eğitim Bakanı, yol güvenliğinden sorumlu Ulaştırma Bakanı hesap vermeli, derhal istifa etmelidir.”

Gökçebel, bugün toplanan Sendikal Platform’un aldığı kararları da şöyle sıraladı:

“Ülkemizde saatler derhal AB ülke saatleri ile aynı yapılmalıdır.

Çalışma Bakanı, Eğitim Bakanı ve Ulaştırma Bakanı derhal istifa etmelidir.

Bugün saat 16.00’da Başbakanlık önünde kitlesel protesto yapılacak, taleplerin derhal yerine getirilmesi istenecektir.

Yarın Sendikal Platform içindeki sendikalar ülke genelinde grev ve eylem yapacaktır. Saat 11.00’de Başbakanlık önünde toplanılacak ve kitlesel olarak cenaze törenine katılınacaktır.”