Sendikal Platform, “demokrasi, hukuk devleti, siyasi ahlak, kamusal eğitim, eşitlik, demokrasi” gibi taleplerle yürüyüş düzenledi.

“Dereboyu” olarak da bilinen Lefkoşa’nın Mehmet Akif Caddesi üzerinde yapılan yürüyüşte “Umut Ağacı” adı verilen demirden bir ağaç da taşındı.

Tekerlekleri olan, bir yanı siyah, bir yanı beyaz boyalı ağacın her iki tarafına da küçük tabelalarla notlar asıldı.

Umut Ağacı, Platform üyeleri tarafından zincirle yol boyu çekilirken, Sendikal Platform “Özelleştirmelere, Dayatmalara Paketlere Hayır” yazılı büyük bir pankart açtı.

AYDINLIK VE KARANLIK...

Umut ağacında karanlığı temsil eden siyah tarafa “siyasi yozlaşma”, “yasa tanımazlık”, “torpil”, “partizanlık”, “statüko”, “savaş”, “Göç Yasası”, “emek sömürüsü”, “polis devleti”, “soygun düzeni”, “özelleştirme”, “kölelik” tabelaları asıldı.

Aydınlığı temsil eden beyaz tarafta “eşitlik”, “demokrasi”, “insanca yaşam”, “sosyal devlet”, “toplu sözleşme”, “bilimsel eğitim”, “hukuk devleti”, “kamusal eğitim ve sağlık” gibi tabelalar yer aldı.

1457110503.jpg

BEYAZDA UMUT, SİYAHTA DİKEN...

Ağacın beyaz tarafı kuşlarla, özgürlük simgeleriyle, kalemlerle, küçük lambalarla süslenirken, siyah tarafa dikenli teller, adaletsizliği simgeleyen bozuk bir terazi asıldı.

Eylem kapsamında “Citroen Işıkları” olarak bilinen noktada saat 18.00’de toplanan Sendikal Platform üyeleri yarım saatlik yürüyüş sonrasında cadde sonundaki “Pronto Çemberi” diye bilinen noktaya ulaştı.

1457110501.jpg

“PROTESTO ETMEK, HATIRLATMAK VE YEŞERTMEK İÇİN”

Sendikal Platform adına açıklamayı Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, yaptı.

Gökçebel, “Bu ülkede yaşatılan soygun düzenini, hukuksuzluğu, adaletsizliği, yasa dışılığı, anti-demokratik uygulamaları, devletin vatandaşın üzerinde estirdiği havai anlayışı protesto etmek için buradayız” dedi.

“Bu ülkede, demokrasi, eşitlik, adalet, barış gibi kavramların var” şeklinde konuşan Gökçebel, “Bunları hatırlatmak için buradayız” ifadesine yer verdi.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK, UMUDUMUZ BİTMEYECEK”

“Mücadelemiz sürecek, umudumuz bitmeyecek” vurgusunda bulunan Gökçebel, “Ülkede hiçbir problemin çözülmeyeceğine dair bir hava estiriliyor. Polis teşkilatı bile mafyadan şikayet ediyor” dedi.

1457109613.jpg

“SORUN ÇÖZMEK YERİNE KÖŞEYİ DÖNMEK...”

Tahir Gökçebel, siyasetin sorun çözmek yerine köşeyi dönme anlayışına dönüştüğünü de savunarak, Sendikal Platform’un bu ülkede beyaz bir sayfanın oluşması, umudun devam etmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

“OKULDAKİ ÖĞRETMENİ, DEVLET DAİRESİNDEKİ MEMURU, HASTANEDEKİ HEMŞİREYİ TAMAMLAMAYAN BİR ANLAYIŞ....”

KTÖEÖS Başkanı Gökçebel, açıklamasında şunları da kaydeti:

“Göç Yasası gibi bir adaletsizliği konuşarak hükümet olmuş partilerin bile bugün böyle bir gündemi yok. Ülkede herhangi bir sorunu çözme becerisi olmayan bir hükümet var. Su sorununu bir yana bırakın, okuldaki öğretmeni, devlet dairesindeki memuru, hastanedeki hemşireyi, doktoru tamamlamayan, kamu hizmetini veremeyen bir hükümet anlayışı söz konusu.”

“SADECE SEYRETMEKLE BİR ŞEYLER DEĞİŞMEYECEK.... İRADE VE MÜCADELE GEREK”

 “Bu ülkede sadece seyretmekle bir şeyler değişmeyecek” diyen Gökçebel, neden Umut Ağacı’nı oluşturduklarını da anlattı, “Biz Sendikal Platform olarak bu ateşi yaktık, umudu ileriye taşıyacağız ama umuda sahip çıkması gereken Kıbrıs Türk toplumudur. En zor dönemde bile ülkede bu kadar çaresizlik, umutsuzluk hakim kılınmadı. Bu kara bulutları dağıtmak sadece irade ve mücadele ile olacak” dedi.

Gökçebel, “Umut Ağacı’nın beyaz tarafını bu ülkeye hakim kılana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Barış ateşi de küçük bir kalabalıkla yakılmıştı ama 80 binler sel olmuştu. O iradenin arkasından ülke yağmalandı. Bu toplum bunu seyrederek geleceğini karatmayacak. En azından Sendikal Platform karşı duruş sergilemeye devam edecek” şeklinde konuştu.

UMUT AĞACI’NIN BİR SONRAKİ DURAĞI

Gökçebel’in konuşmasının ardından “Umut Ağacı”, Pronto Çemberi üzerine bırakıldı. Ağaç daha sonra açıklanan eylem planıyla Meclis bölgesine taşınacak.

1457109651.jpg