13 Ekim Çarşamba günü (bugün) saat 11:00’de Başbakan Sayın Ömer Kalyoncu ile “Türkiye Cumhuriyeti’nden gelecek su konusunda” yaklaşık bir saat süren bir toplantı gerçekleştiren Sendikal Platform temsilcileri aşağıdaki görüşlerini Sayın Kalyoncu’ya ilettiler:

Toplumsal varlığımızı tehdit eden tüm girişimlerin ve dayatmaların bütün şeffaflığı ile kamuoyuyla paylaşılmasını talep etmekteyiz. Ortadaki bilgi kirliliğini, manipülasyonları ve algı operasyonlarını engellemek hükümetlerin görevi olmalıdır.

Halkımızın kendi kendini yönetebilmesi ve öz varlıklarına sahip çıkabilmesi adına özelleştirmelere karşı atılacak adımlara tam destek vereceğiz.

Birçok alanda olduğu gibi suyun da yönetiminin özerk bir yapı altında Kıbrıslı Türk’lerin kontrolünde olması bizler için esastır.

Hükümet programında açıkça aksi yazıyor olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin su yönetiminin, kendi öz kaynaklarımızı da kapsayacak şekilde, özelleştirilmesi yönünde yapmış oldukları açıklamaları kabul edilemez, irademize karşı saygısızlık ve dayatma olarak nitelendirmekteyiz.

Geçmişte olduğu gibi bugün de kimden gelirse gelsin her türlü dayatmaya karşı olanca gücümüzle mücadele etmekte kararlıyız.