Sendikal Platform, bugün Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının Meclis önünde kurduğu çadırı ziyaret ederek, çalışanlara destek belirtti.

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin konu hakkında bilgi aldığı Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, “Sendikal Platform adına Erenköy Belediyesi’ndeki arkadaşlarımıza destek verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

“ÇALIŞANLARA YENİ YIL ÖNCESİNDE GIDA YARDIMI YAPILACAK”

Yeniyıl öncesinde Yenierenköy Belediyesi çalışanlarına gıda yardımı yapacaklarını da açıklayan Gökçebel, “Özellikle çalışanların üzerinden tasarruf yapan, haklarını budamaya çalışan, sıkıntılardan sadece çalışanları sorumlu tutan, çalışanlara diyet ödeten, onları çadıra mahkum eden bu anlayış kabul edilemez” ifadesine yer verdi.

Açıklamasında Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının aylardır maaş alamadığını da anımsatan Gökçebel, sorunu çözmesi gereken hükümetin “susma” ve “görmezden gelme” politikası izlediğini savundu.

1451047199.jpg

“AÇLIĞA, SEFALETE İTİLEN, EKMEK DERİNDE DÜŞÜRÜLEN ÇALIŞANLAR”

Kamusal hizmetlerin nitelikli hale getirilmesi, bu hizmetleri veren çalışanların motivasyonun yükseltilmesi, hayat şartlarının korunması gerektiğini de vurgulayan Gökçebel, “Birçok yere sorumsuzca kaynak aktaran hükümetler kamu çalışanlarını itibarsızlaştırıyor, açlığa, sefalete itiyor, ekmek derinde düşürüyor” dedi.

“DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Belediyelerde yaşanan sıkıntıların birçoğunun sorumlusu ortada dolaşıyor” diyen Gökçebel, “Sendikal Platform olarak ülkede var olan kaynakların ülkeye yettiğini ancak yönetimde yapılan yanlışların ve popülist politikaların bedelinin sadece çalışanlara ödetildiğini görüyoruz. Direnmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.