Hükümetin kamuda çalışanlar ve sendikalara yönelik uygulamalarını protesto amacıyla eylem başlatan kamuda örgütlü sendikaların oluşturduğu Sendikal Platform, Gazimağusa ve Girne’nin ardından Lefkoşa’da bin kişinin katılımı ile eylem yaptı. Sendikal Platform ve platforma destek veren sendikalar, Lefkoşa Kuğulu Park’ta toplanarak, Başbakanlık binasına yürüdü. Eylem sırasında konuşan sendikal platform yetkilileri, hükümeti eleştirerek, hükümeti istifaya çağırdı. Eylemciler, mevcut göç yasası olarak adlandırdıkları kamu çalışanlarının maaş, ücret ve diğer ödeneklerini düzenleyen yasanın ülke gençliğini göçe zorladığını ileri sürdü.

KKTC Başbakanlık binası önünde gerçekleştirilen eylemde üzerinde AKP+Sermaye yazılı kukla yakıldı. Eylemciler, “Hükümet istifa, kavgamız ekmek kavgası, yanlış hesap sandıktan döner, hükümet serum akmıyor, göç yasasına hayır” yazılı pankartlar taşıdı. Polisin, KKTC Başbakanlık binasına kapısını zorlayarak açmaya çalışan eylemcilere polis eylemcilere izin vermezken, eylem olaysız bir şekilde sonra erdi.

Öte yandan Başbakanlık binasının yanı sıra Lefkoşa’da okullar ve bazı işyerlerinde 2 saatlik grev yapıldığı bildirildi. Kamu-İş, Basın Emekçileri bağlı Sendikalarda (Basın-Sen) ve 2011 sonrası işe giren öğretmenler ise tam gün grev yaptı. (İHA)