Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bugün Sendikal Platform’un aldığı karar çerçevesinde “Göç Yasası” olarak nitelendirilen yasa kapsamında çalışan üyeleriyle greve gitti. Sendikalar Meclis önünde eylem de yapacak.

KTAMS “Göç Yasası” diye nitelenen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında çalışan tüm üyeleri ile 09.00-15.30 saatleri arasında grev yapıyor.

Eylemciler saat 10.00’da KTAMS lokalinde toplanarak, Cumhuriyet Meclisi önüne yürüyecek.

KTÖS DE EYLEMDE OLACAK

Öte yandan KTÖS de, birçok okulda sabah 08.00’den itibaren greve giderken  Meclis önünde de eylem yapacak.

KTÖS, Büyükkonuk İlkokulu, Çayönü-İncirli İlkokulu, Eşref Bitlis İlkokulu, Portakal Çiçekleri Anaokulu, Serhatköy İlkokulu, Şht. Mehmet Eray İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu, Balıkesir-Meriç İlkokulu, Haspolat İlkokulu, Tepebaşı İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Cihangir-Düzova İlkokulu, Gönyeli İlkokulu, Güzelyurt Maarif Anaokulu, Bostancı Fikri Karayel İlkokulu ve Ziyamet İlkokulu’nda saat 08.00’den itibaren tam gün grevde olacak.

Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamındaki KTÖS üyelerinin katılımıyla Meclis önünde yapılacak eylem saat 10.30’da başlayacak.

KTAMS ve KTÖS’ün, 10.30’da Cumhuriyet Meclisi önündeki eylemine Sendikal Platform üyesi sendikalar aktif destek verecek.