Avrupa Vatandaşlık Ödülü’nü kazananlar için Brüksel’deki  Avrupa Parlamentosu’nda (AP) tören düzenlendi.

AP’den yapılan açıklamaya göre, törene, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ile Güney Kıbrs’tan Kolossi Lisesi Apostolos Loukas öğrenci grubu da katılarak Parlamento üyelerine tanıtıldı.

AP Başkan Yardımcısı, Sylvie Guillaume törende  AP’yi temsilen yaptığı açıklamada, "Tüm insanlar temel hakları savunan aktivistlerden örnek cömertliği ile mültecileri kabul eden fırıncıya kadar Avrupa’yı ileriye doğru hareket ettirmişlerdir. Avrupa zor bir dönemden geçiyor ve bazen gözümüzün önünde parçalanacakmış görüntüsü veriyor. Ama, Avrupa vatandaşları bizzat her gün değerleri canlandırarak Avrupa’nın canlı olduğunu gösteriyor‘’ dedi.

2016 Avrupa Vatandaşlık Ödülü’ne layık görülen 26 ülkeden 50 kişiye madalyaları geçen ay başkentlerde düzenlenen törenlerle verilmişti.

Avrupa Vatandaşlık Ödülü, 2008 yılından beridir AB üyesi ülkelerin vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayışın ve entegrasyonun, AB içerisindeki kültürel işbirliğinin artmasını teşvik için üstün bir çaba sarf eden vatandaşlara, gruplara, derneklere veya kuruluşlara takdim veriliyor.

1476435426.jpg