Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, bu yıl yine Telsim ana sponsorluğunda düzenlenecek 17. Eko Gün öncesinde, Telsim Kurumsal İletişim Kıdemli Müdür Yardımcısı Nil Zorlu Atai ve Eko Gün komitesi ile birlikte,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı özel olarak makamında ziyaret ederek,  Eko gün’e davet etti.

"BÖYLE ETKİNLİKLER TOPLUMLARIN  KAYNAŞMASINA YARDIMCI BİR BARIŞ ARACIDIR"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kabulde yaptığı konuşmada, son yıllarda katılma fırsatı bulduğu Eko Gün’e gösterilen yoğun ilginin kendisini gururlandırdığını ifade ederek, etkinlikte emeği geçen herkesi başarılarından dolayı tebrik etti. “Böyle etkinlikler, toplumların ve halkların kaynaşması için bir barış aracıdır.  Güney Kıbrıs dahil olmak üzere ada içinden birçok bölgeden insanın oraya gelmesi çok güzel” dedi.

Akıncı, etkinliğe Rum  toplumunun liderlerini davet etme inceliği gösterilmesinin güzel bir örnek olduğunu dile getirerek, onların da  bu etkinliğe katılma fırsatı bulmasını arzuladığını dile getirdi. Yurt dışındaki programından dolayı adaya eko günden bir gün önce geleceğini; fakat yine de etkinliğe katılmayı arzu ettiğini söyleyen Akıncı sözlerine şöyle devam etti; “Kıbrıs’ın gerçek anlamda barışa ve çözüme bu kadar yakınlaştığı günlerde bu etkinliklerin çok daha etkin bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Sizlerin yerel yönetim olarak gösterdiğiniz çabalar bu hedefe varmamızda bizlere yardımcı olmaktadır. Sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyor ve orada görüşmek üzere diliyorum”.

1.1.jpg

4_1.jpg

"EKO GÜN’DE DÜNYAYA BARIŞ MESAJI VERECEĞİZ"

Kıbrıs kültürünü yaşatmak hedefiyle düzenledikleri etkinliğe Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve eski lideri Dimitris Hristofyas’ı da davet ettiğini kaydeden  Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, “Etkinliğimizde iki toplumlu etkinliklere de yer vererek barışın ne olduğunu ülkemizde hissettirmeyi ve Eko Gün’de tüm dünyada savaşsız, terörsüz bir barış mesajı vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Rum Eski Lideri Hristofyas’ın etkinliğe katılacağını bildirdiğini, Anastasiadis’ten ise olumlu yanıt beklediklerini belirten Sennaroğlu, Kıbrıs kültürünün yaşatılacağı etkinlikte Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı da görmenin kendilerini gururlandıracağını dile getirdi. Eko Gün için komite ile birlikte ciddi bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Sennaroğlu, Akıncı’ya 17. Eko Gün özel davetiyesi ile birlikte bir bohurdanlık takdim etti.

Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen ve Telsim ana sponsorluğunda 11 Ekim Pazar Günü gerçekleşecek 17. Eko Gün’de Kıbrıs’a ait kültürel değerler yaşatılacak. Bölgenin üretici kadınları ile Telsim’in Önce Kadın projesindeki kadınların kültürel ürünleri satış sunacağı standların yanında, iki toplumlu müzik ve dans gösterilerinin yer alacağı etkinlik buram buram Kıbrıs kokacak. Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği Büyükkonuk’a bu yıl yine 40 bin üzerinde insanın akın etmesi bekleniyor. “Geçmişin Tadını Birlikte Yaşayalım” sloganı ile düzenlenen etkinliğin programı ise şöyle;

10:30 Açılış

         Kemal Deveci Kaval Dinletisi

         KKTC Alevi Derneği Saz Dinletisi

         Aytaç Çağın Keman Dinletisi

         Karpaz Kızları Halk Dansları

11:00 Konuşmalar

11:30-11:45 Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi

12:00-12:15 KKTC Alevi Kültür Derneği- Semah Gösterisi

12:30-13:15 Mağusa Belediyesi Halk Dansları Ekibi

13:45- 14:45 Grup Baria Müzik Dinletisi

14:45- 15:00 Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi

15:00- 16:30 Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro

16:30- 17:30 Solanahtarı Müzik Grubu

17:30- 18:30 İki Toplumları Halk Dansları(Bi-Communal Music and Folk Dance Association Cyprus)

19:00 Konser