Raif Doğru

Anamur’dan gelen suyun dağıtımı ve fiyatıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Karpaz’ın güzel bölgelerinden Büyükkonuk’un genç Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, halkın isyanlarda olduğunu belirterek hükümete, “Açın vanayı” çağrısında bulundu.

Sennaroğlu, “Çagrı yapıyorum hükümete. Derhal Anavatan Türkiye’den gelen suyu verin bize” dedi.

Deniz arıtmadan sağladıkları suyun 2 aydan beri ‘arıza olduğu’ gerekçesiyle depolara akmadığını ve halka dağıtacak ‘damla su’ kalmadığını belirten Sennaroğlu, kuyuların da kuruduğunu belirterek “Eeee şimdi ne yapacağız” diye sordu.

Ahmet Sennaroğlu’nun, su konusundaki isyanı bölgede büyük ilgi uyandırdı. Mehmetçik sakinleri de suyun 5 günde bir aktığını belirterek, “Sonumuz ne olacak?” diye soruyor.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, hükümete yapmış olduğu ‘su çağrısında’ şöyle dedi:

“Deniz arıtmadan aldıgımız su 2 aydır arıza var gerekçesiyle verilmiyor. Bize damla su yok. Muhatap da yok. Tabi yalan. Türkiye’den su geliyor diye İsrail"li firma suyu tamamen kesti...Kendi kaynaklarımız, yani su kuyularımız tamamen kurudu.. Saatte 6 ton su veren sadece 2 kuyumuz kaldı.
Eee simdi napacayık..? Halka ‘su yok veremeyecegiz’ mi diyecegiz? Yok ben demem hiç kimse kusura bakmasın. Belediye olarak imza koyduk. Halkımıza verilecek miktarı bu hafta belirleyeceğiz meclisimizde. Verin artık bu suyu..! Halkım isyanda dogal olarak. Ramazan ayı su yok. Hükümete çağrı yapıyorum imzalayan beledıyelere derhal verin bu suyu...Derhal...”