Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Organik Üreticiler Birliği başkan ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü. Organik Üreticiler Birliği Başkanı Engin Savim, ülkemizde organik tarımla uğraşan ürticilerin sorunlarını anlatarak, birlik olarak organik tarım ile ilgili projelerin içinde aktif olarak yer almaya hazır olduklarını söyledi. Bakan Sennaroğlu da gıda güvenliğine oldukça önem veren bir hükümet olarak, organik tarımı da önemsedikleirni ifade etti.

SENNAROĞLU

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, organik tarımın öneminin ve kimyasalların yarattığı etkilerin tüm dünyada anlaşıldığını belirterek ülkemizde de organik tarım konusundaki farkındalığın giderek artmakta olduğunu söyledi. Gıda güvenliği konusunda hassasiyeti olan bir hükümet ve bakanlık olarak, organik tarımın ülkemizde geliştirilmesinin hedefleri arasında olduğunu belirtti. Sennaroğlu, organik tarıma hem şimdi hem de bundan sonra katkı koymanın kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, bu amaçla Organik Üreticiler Birliği ile işbirliği içinde çalışmaya da her zaman hazır olduklarını kaydetti.

SAVİM

Organik Üreticiler Birliği Başkanı Engin Savim de kabulde yaptığı konuşmada, ülkemizde organik tarımla uğraşan üreticiler hakkında bilgiler vererek sorunlarını aktardı. Halahazırda sertifikasyon masraflarının Tarım Bakanlığı tarafından karşılandığını belirten Savim, organik tarımın geliştirilebilmesi için bu desteklerin artırılması gerektiğini söyledi. Savim, mecliste olan Organik Tarım Yasası’nın bir an önce geçirilmesi yönündeki taleplerini de ilettiği konuşmasında, pazarlama sıkıntılarının en önemli sorunları arasında olduğunu da belirtti. Savim, bu sorunun giderilmesi için organik ürünlerin satışının yapılabileceği ortak bir satış noktası oluşturulması için destek istedi.