Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu başkanlığındaki heyet, Türk Ajansı Kıbrıs’ı (TAK) ziyaret ederek, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ile görüştü.

Ahmet Sennaroğlu ziyarette, Büyükkonuk Eko Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey’in de yer aldığı heyet adına TAK Müdürü Saygılı ve TAK personelini 9 Ekim’de yapılacak 18. Geleneksel Eko Gün’e davet etti.

Sennaroğlu, düzenledikleri basın toplantısının ardından TAK’ı ziyaret etmek istediklerini belirterek, Saygılı ve TAK’ın Büyükkonuk Eko Gün etkinliklerine verdiği desteğe teşekkür etti. Sennaroğlu, “Sizi ve ekibinizi özel olarak davet etmek istedik” dedi.

Büyükkonuk Eko Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey de, TAK’ın dernek haberlerini hızlı bir şekilde yayınlamasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Güzel çalışıyorsunuz ve biz bunun farkındayız” ifadesini kullandı.

1475056751.jpg

Büyükkonuk Eko Köy olarak bir marka olduklarını ve bunun bilincini taşıdıklarını belirten Alibey, sadece festivallerde değil aralarda da yaptıkları etkinliklerle Büyükkonuk’u canlı tutmaya çalıştıklarını söyledi.

“Orda bir köy var uzakta orada bir şeyler oluyor” diye köye gidilmesini ve görülmesini istediklerini kaydeden Alibey, köy kadınlarının inanarak çalışmakta olduğunu belirtti.

Alibey, eğitim aldıktan sonra 21 stantla başladıkları Eko Gün’ün bugün büyüdüğünü, kadınların ekonomik gelir de elde edebildiğini ifade etti.

SAYGILI

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı da, TAK’ın KKTC’deki herkesin sesi olmaya çalıştığını ifade etti.

Şartlar ve personeldeki eksinlikler nedeniyle bazen aksaklıklar yaşanmasına rağmen, elden gelenin yapılmakta olduğunu belirten Saygılı, özellikle Kıbrıs Türk kültürünü ve geleneklerini gelecek nesillere aktaran faaliyetlere önem verdiklerini, onların sesi olmaya çalıştıklarını söyledi.

“Yararlı oluyorsak ne mutlu bize” diyen Saygılı, kadınların belediyeye verdiği desteğin bir şans olduğunu belirtti.