Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu görevini CTP Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali'ye devretti.

Tarım Bakanlığında yer alan görev değişimi sırasında Bakanlık yekilileri de hazır bulundu.

Görev devir teslim töreninde konuşan Sennaroğlu, 16 Temmuz'da kurulan "Kalyoncu hükümetinde" 3 ay görev yaptığını ve dün "yaşlılık" gerekçesiyle görevden alındığını belirterek, bunun doğru olduğunu, hükümet kurulduğunda 57 yaşında, bugün ise 58 yaşına girdiğini söyledi.

Görev değişim merasimlerinin doğal olduğunu, bir kişinin "sürekli bakan olacak" diye bir şartı bulunmadığını, değişimlere saygı duyulması ve olağan karşılanması gerektiğini belirten Sennaroğlu, nöbet değişiminde görevini Şahali'ye devretmekten sevinç duyduğunu ve başarılı olmasının en büyük dileği olduğunu vurguladı.

1445334119.jpg

Sennaroğlu, Şahali için temennisinin; "3 ayda yaşlanmaması" olduğunu da söyledi.

Erkut Şahali de, Başbakanın dün kabineyi değiştirdiğini ve Cumhurbaşkanına sunduğunu belirterek, kendisinin de görevi bugün devraldığını, dayanışma ve birliktelik içerisinde çalışacaklarına inandığını kaydetti.

Şahali, Sennaroğlu'nun 2004-2009 ve 2013-2015 yılları arasında başarıyla görev yaptığını ve sorumluluk içerisinde görevini yürüttüğünü belirterek, görevi süresince Sennaroğlu'nun deneyim ve tecrübelerinden yararlanacağını söyledi, hizmetlerine teşekkür etti.

Devir teslimin ardından Şahali'ye makamını devreden Sennaroğlu, personelle de vedalaştı. Şahali Sennaroğlu'nu bakanlıktan uğurladı.