Seracılar Birliği’nden bir heyet Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret ederek, sıkıntılarını ve sorunlarını aktardı.

Birlik temsilcileri, yaşanan don ve su baskınlarından zarar gördüklerini, tazmin edilmeleri gerektiğini söylediler ve  Tarım Bakanlığı’nda kimsenin kendilerini dinlemediğinden, Bakan’dan randevu dahi alamadıklarından şikayet ettiler.

Sorunlarına kimsenin kulak vermediğini söyleyen Birlik yetkilileri yıllardır özel sigorta koşullarının yaratılmasını ve Hal Yasası’nın geçirilmesini istediklerini ama bunun da gerçekleştirilmediğini belirttiler.

Seracılar Birliği Genel Sekreteri İsmail Şeker, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ziyaretlerindeki konuşmasında, çok uzun süredir sıkıntılarını aktarmak ve destek talebinde bulunmak üzere Tarım Bakanlığı’ndan randevu almaya çalıştıklarını ama bunun gerçekleşemediğini, defalarca Tarım Bakanlığı’na gittiklerini fakat  kimsenin onları dinlemediğini savundu.

Vergilerini, gerekli fonları ödediklerini ama hiçbir durumda seracılar olarak ne prim ne de teşvik alabildiklerini ifade eden Şeker, defalarca yaşanan don, fırtına ve su baskınlarından dolayı zarar gördüklerini ve zor durumda olduklarını dile getirdi.

3 yıldır  devlet yetkililerinden parasını ödeyerek özel sigorta yaptırtabilecekleri koşulların yaratılmasını istediklerini ama bunu gündeme getirtemediklerini, ortada ne hal ne de bir hal yasası olduğunu anlatan Şeker, seracıların zarar ziyanının da tazmin edilmesi gerektiğini söyledi. Şeker Tarım Bakanlığı’ndan kendilerini  kimsenin dinlemediğini, randevu bile verilmediğini dile getirdi ve Afet Fonu’na gitmelerinin söylendiğini de aktardı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, kendi bilgisinin,  bölgelerde Ziraat Daireleri olduğu, Ziraat Mühendislerinin don –fırtına gibi durumlarda seraları ziyaret ederek zarar ziyan tespitinde bulundukları ve tazmin edilip edilmeyeceğinin değerlendirildiği yönünde olduğunu fakat bunun gerçeklemediğini duymanın kendisini şaşırttığını kaydetti. Eroğlu, bahsettiği uygulamanın geçmişten gelen bir alışkanlık olduğunu  ve hoş bir uygulama olduğunu; artık yapılmadığını bilmediğini de dile getirdi.

KKTC’de seracılığın gelişmiş olduğunu dile getiren Eroğlu, seracılığın önemsenmesi ve seracıların sorunlarına  kulak verilmesi gerektiğini söyledi.