Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB), yayımladığı basın açıklamasıyla Sağlık Bakanı Dr. Salih İzbul’a “geçmiş olsun” mesajı gönderdi ve Bakan İzbul sağlığına kavuşana kadar ülkenin sağlıksız kalmamasını diledi.

Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu açıklamasında, dün Türkiye’de özel bir hastanede, by-pass ameliyatı olan Sağlık Bakanı Salih İzbul’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Sürekli gülümseyen yüzü ile kendilerini tekrar aralarında görmek isteğiyle acil şifalar dileriz” dedi.

Sağlık Bakanı İzbul’un iyileşme süreci boyunca görevi başında bulunamamasının, hükümetin hedeflediği sağlık reformunda ve bu yolda izleyeceği reform paketinde de aksaklığa neden olmamasını umut ettiklerini dile getiren Gardiyanoğlu açıklamasında şunları da belirtti:

“Sağlık Bakanlığı kurumunun da, devamlılığı olan bir devlet kurumlarından biri olduğunu Sayın Sağlık Bakanlığı yetkililerine hatırlatarak, başta devam etmekte olan hukuk süreci ve sağlıkta vadedilen hedeflerin yakından takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız. Sağlık Bakanımız sağlığına kavuşana kadar, ülkemizin sağlıksız kalmaması dileğiyle…”