Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni, “Reçeteler, Laboratuar Tetkik Formları ve Dinlenme Raporları Tüzüğü”nün en kısa sürede uygulanır hale gelmesini sağlamaya davet etti.

Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni, "sağlıktaki sistemsizliğin bir parçası olmamaya" davet ederek, sağlık sisteminin düzeltilmesi adına, artık kendi yasal sorumluluklarının gereklerini yapmaya, somut adımlar atmaya çağırdı.

Son günlerde, doktorların gereksiz dinlenme raporları düzenlemesi, ilaçların reçetesiz satılması gibi konuların medyada tartışıldığına işaret eden Gardiyanoğlu, dinlenme raporları ve reçetelerin düzenlenmesinin, Sağlık Bakanlığı’nın değil, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin görev, yetki ve sorumluluğunda olan, ‘’Reçeteler, Laboratuar Tetkik Formları ve Dinlenme Raporları Tüzüğü’’ uyarınca yapıldığını söyledi.

KTTB Yönetim Kurulu’nun 27 Ocak tarihinde bir karar alarak, adı geçen tüzükle ilgili yaptığı düzenlemeyi, Bakanlar Kurulu’nda onaylanmak üzere Sağlık Bakanlığı’na gönderdiğini anımsatan Gardiyanoğlu, KTTB Yasası’na göre, genel kurulun onayına sunulması gereken bu tüzüğün yasa ihlali yapılarak, üyelerinin onayına sunulmadan doğrudan Sağlık Bakanlığı’na gönderildiğini savundu.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin itirazı neticesinde, 7 Nisan tarihinde, KTTB Başkanı tarafından, yapılan hatanın telafisi amacı ile, tüzük çalışmasının genel kurulun onayına sunulmak üzere geri çekildiğinin taraflarına yazılı olarak  bildirildiğini anımsatan Gardiyanoğlu, ancak, tüzüğün aylar geçmesine rağmen, KTTB Yönetim Kurulu tarafından hala genel kurula sunulmadığını ileri sürdü.

Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni somut adımlar atmaya çağırarak, şöyle devam etti:

“Sağlıktaki sistemsizliği eleştiren kurumlar, eleştirileri ile birlikte çözüm önerilerini de sunmalıdır. Belki bundan daha önemlisi de, asli görev, yetki ve sorumluluklarında olan konuları ertelemek sureti ile sistemsizliğin bir parçası olmamalıdır.”