Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Koalisyon Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu listesinin Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bilgisine sunulmasının ardından Maliye Bakanlığı’na giderek görevi Birikim Özgür’den devraldı.

Birikim Özgür devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Serdar Denktaş’ın, bakanlık çalışmalarını etüt edebilecek, halkın kaynaklarını koruyabilecek, mali disiplini devam ettirebilecek tecrübeye sahip olduğuna inandığını ifade etti.

İhtiyaç duyulduğunda yardım etmeye hazır olduğunu ifade eden Özgür, görev süresince iyi bir ekiple çalıştığını ifade ederek, herkese teşekkür etti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da görevi devralmasının ardından yaptığı konuşmada, Maliye Bakanlığı görevini çok zor bir dönemde devraldığını, ancak sorunların aşılması için elinden geleni yapacağını söyledi.

“İSTİŞAREYİ GEREKTİREN BİR ARİTMETİK”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş, “Oluşan hükümetin aritmetiği biraz da muhalefet ile sürekli istişareyi gerektiren bir aritmetik. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkmak için de bazı durumlarda el birliği ile üzerimize düşeni yapmak zorundayız” dedi.

1460810163.jpg

1460810151.jpg