Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın 3. Ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlik, Rauf Denktaş’ın “Benim İki Bayrağım Var” şiirini okuduğu sinevizyon gösterisiyle başladı; ardından da Serdar Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın hayatından kesitler anlattı.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Rauf Denktaş’ın 1924’de İngiliz döneminde doğan bir çocuk olduğunu anımsatarak, büyüklerinden hep “biz Osmanlının gidişini gördük inşallah siz de dönüşünü görürsünüz” temennilerini duyarak büyüdüğünü belirtti.

Rauf Denktaş’ın nerelerden geçerek Denktaş olduğunun önemine değinen Denktaş, Rauf Denktaş’ın 24 yaşında genç bir avukat olarak ilk kez bir mitingde konuşmacı olarak mücadele hayatına başladığını söyledi.

Rauf Denktaş’ın 1964’de Londra konferansına katıldıktan sonra Kıbrıs’a girişinin yasaklandığını ve 1968 yılına kadar Ankara’da yaşamak zorunda kaldığını belirten Denktaş, o yıllarda mücadele için farklı adımlar atan Rauf Denktaş’la anılarını anlattı.

Denktaş, şu an yaşanan tüm yanlışlıklara ve eksikliklere rağmen özgür bir ülkede yaşamanın değerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, “Denktaş, yaşasa sizden devletinize sahip çıkmanızı ve bu dünyadaki herkes kadar hakka sahip olduğunuzu bilmenizi isterdi” dedi.

Öğrencilere “her biriniz vatanını ve toprağını seven, sahip çıkan birer Denktaş olacaksınız” diyen Serdar Denktaş, o yaşarken doğmuş bireyler olmanın önemini günü gelince anlayacaklarını söyledi.

Denktaş, Rauf Denktaş’ın kendisine baba olarak hep güvenli, sığınılacak bir liman hissi verdiğini belirterek, tüm ülke için de çözüm üreten, sığınılabilecek bir liman olduğunu dile getirdi.

Denktaş öğrencilere Rauf Denktaş’ın çocukluğunu anlatan kitaplar yollama sözü vererek, Rauf Denktaş’ın da bir zamanlar yaramaz bir çocuk olduğunu ve kendilerinin de gelecekte ülkenin kaderinde söz sahibi olacak bireyler haline geleceklerini unutmamalarını istedi.

23 NİSAN İLKOKULU’NDA DA ANLATTI

Serdar Denktaş, TheAmericanFutureCollege’den sonra 23 Nisan İlkokulu’na giderek benzer bir etkinliğe katıldı ve orda da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ı anlattı.