Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, babası Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Kıbrıs davasıyla ilgili yaptığı konuşmalardan sert, ödün vermeyen biri olarak tanındığını ancak Denktaş’ın birçok yönünün bilinmediğini söyledi.

Denktaş, “Babam nüktedan, komik, çocukluğunu yaşayamadığı için ölümüne kadar haylazlık yapan bir insandı” dedi.

Hemen hemen herkesin Rauf Raif Denktaş ile ilgili bir anısı olduğunu da söyleyen Serdar Denktaş, babasına Türkiye’de de diğer Türk devletlerinde de saygı duyulduğunu kaydetti.

Denktaş, “Kıbrıs Türkünün hem içerde hem dışarıda saygılığı açısından son derece önemli bir isim olan Rauf Denktaş’ın saygınlığı her yerde devam ediyor” dedi.

Yedidalga İlkokulu’nda düzenlenen anma programına katılan Serdar Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı anlattı, Denktaş’ın çocukluğuyla ilgili anekdotlar paylaştı.

DP UG’den verilen bilgiye göre Serdar Denktaş, etkinlikteki konuşmasında Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Baf’ta doğduğunu, Aybifan köyünde büyüdüğünü söyledi.

1453303951.jpg

Serdar Denktaş, geçtiğimiz ay babasının büyüdüğü Aybifan köyünü ziyarete gittiğini, ancak köyün yıkıldığını gördüğünü ifade etti.

Denktaş, “Aşağıdaki köydeki yaşlı birine ‘Aybifan Köyü’ne ne oldu’ diye sordum. ‘Denktaş’ın köyünü ayakta mı bırakacaktık?’ cevabını verdi” şeklinde konuştu.

Babası için büyük önem taşıyan Karkot Deresi’nden de bahseden Serdar Denktaş, “Soyadı Kanunu geçtiğinde babam Karkot soyadını almak istedi, ancak abisi Dr. Cahit bunu kabul etmedi” dedi.

Rauf Denktaş’ın küçük yaşlarda annesini kaybettiğini, kendisini dedesi Şeherli Mehmet’in, anneannesiyle babaannesinin büyüttüğünü anlatan Serdar Denktaş, babasının hayvan sever bir insan olduğunu vurguladı.

Serdar Denktaş, babasının nerelerden geçtiğini, hangi mücadeleleri vererek dünyanın kabul ettiği bir lider olduğunu da öğrencilere anlattı.