Pelin Yükselay

Serdarlı Belediyesi eski Başkanı Mehmet Kerimoğlu, bölgenin yeni Başkanı Salih Bayraktar’ı iş bilmezlik ve keyfilikle suçladı. Bayraktar’ın, usulsüz ve gereksiz işler yaptığını ileri süren Kerimoğlu, bölgede bu yüzden sıkıntılar yaşandığını savundu. Bölgeye yapılan yatırımlara finansal kaynak sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’ne de seslenen Kerimoğlu, “Paralar boşuna gidiyor” dedi.

Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar ise Kerimoğlu’nun bu iddiaları karşısında üzgün olduğunu söyledi. Bu gibi iddiaların kamuoyu önünde tartışılmasını tasvip etmediğini dile getiren Bayraktar, ‘Kerimoğlu belediyeyi ondan nasıl devraldığımı da anlatsaydı keşke’ dedi ve eski başkan yüzünden borç içerisinde yüzdüklerini kaydetti.

Yardım Heyeti’ni yanlış yönlendiriyor

Diyalog’a konuşan Serdarlı Belediyesi eski Başkanı Mehmet Kerimoğlu, bölgenin yeni Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ı eleştirerek, usulsüz ve gereksiz işler yaptığını savunarak, bölgede sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. 

Kerimoğlu, yeni Başkan Salih Bayraktar’ı Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’ni yanlış yönlendirmek ve verilen paraları boşa harcamakla suçladı. 

Kerimoğlu şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız tarla sahipleri ile görüşmeden, dereden gelecek suyun tarlalara zarar verip vermeyeceği ile ilgili çalışmasını yapmadan, kendi başına dere üzerine köprü yapımına başladı. Tarla sahipleri köprünün yapılmasından dolayı rahatsızlık duyduklarını belirtiyorlar. Bizler köprünün geçişlerde rahatlık getireceğini kabul ediyoruz ancak bunun üzerine yapılacak köprü için harcanacak paranın boşuna olduğuna inanıyoruz. Bunun yanı sıra yol 300 metre ileride bitiyor. Yani burası çıkmaz yoldur. Bu köprüyü yapmakla kamuya hizmet etmiş olmuyorsunuz. Böyle olduğu halde başkanımız bu köprünün yapımında diretiyor. Ben bu işin Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı ve Tarım Dairesi nezdinde tekrardan değerlendirilmesini istiyorum.” 

“Belediye meclisinin hiçbir şeyden haberi yok”

Belediye Meclisi’nin yapılan icraatlardan haberi olmadığını savunan Kerimoğlu, Başkanın kendi başına hareket ettiğini iddia etti. Kendi döneminde sürekli halkla iç içe, fikir alışverişinde bulunarak icraatlarını gerçekleştirdiğini anlatan Kerimoğlu, yeni Başkanı belediye Meclisi de dâhil kimseden fikir almamakla suçladı. 

Derelerin içerisine yasal olmayan yollardan suyun akışını engelleyici yapılar yapıldığını da savunan Kerimoğlu, “gerekli yerlere köprüler yapın” çağrısında bulundu.

“Çalışanların sosyal haklarını yatırmıyor”

Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ın seçim propagandası döneminde işçilerin sosyal haklarında iyileştirmelere gideceği sözünü verdiğini de belirten Kerimoğlu, bugün işçilerin sosyal haklarının ödenmediğini ve çalışanların mağdur olduğunu savundu. 

Bayraktar: Çok üzüldüm

Diyalog Gazetesi, Belediye Başkanı Salih Bayraktar’la da görüşerek, hakkındaki iddiaları sordu.

İddialar karşısında üzüldüğünü dile getiren Bayraktar, “Bu iddiaları işi bilen, işin içinde olan birisinin ortaya atması ise üzüntümü kat kat artırdı” dedi.

Gereksiz yere köprü yaptığı ve TC Yardım Heyeti’nin paralarını boşa harcadığıyla ilgili iddiaları yanıtlayan Bayraktar, bugün yapılmakta olan projelerin hepsinin gerekli kurumlar tarafından denetlenerek yapıldığını belirterek, TC Yardım Heyeti’nin paralarının boşa gitmesi gibi bir durumun asla söz konusu olamayacağını söyledi ve Kerimoğlu’nun iddialarını hayal ürünü olarak değerlendirdi.

TC Yardım Heyetine de kendilerine katkı koyduğu için teşekkürlerini sunan Bayraktar, kendilerinin sadece köprü yapımı için adres gösterdiklerini, gerisini ise ilgili kurumların getirdiğini belirtti.

“Yapılar gerekli kurumlar tarafından denetleniyor”

“Gereksiz bir yeri adres göstermişsek zaten bize müdahale edilirdi” diyen Bayraktar, gerekli denetimlerin ilgili merciiler tarafından yapıldıktan sonra yapıma başlandığını belirtti.

Kerimoğlu’nun iddiasının odağında olan köprünün çıkmaz sokak olduğunun doğru olmadığını da dile getiren Bayraktar, bu köprünün yapımının onlarca insanı mutlu ettiğini ve rahatlattığını anlattı. 

Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: Ben burada tek bir kişinin yararını değil, kamu yararını düşünüyorum. Bizler için en öncelikli olan kamu yararıdır çünkü. Biz köprüye başlamadan önce, orada bulunan bölgede, eski başkan Mehmet Kerimoğlu’nun dereye müdahalesi var. Zamanında derenin yapısını bozarak kendi mallarına yönelik düzenleme yaptı. Kerimoğlu kendi düzeni bozulmasın diye bu köprüye karşı çıkıyor...” 

Kış aylarının yaklaşmakta olduğunu dile getiren Bayraktar, kendilerinin köprü ihtiyacı olan noktaları belirleyip, gerekli kurumlara ilettiklerini, onlarında gösterilen noktaya uygun köprü projesini hazırladıklarını kaydetti.

Önümüzdeki kış mevsimi için köprü yapımında ihaleye çıkmayı düşündüklerini de anlatan Bayraktar, bu konuda çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Yatırımlar neden yapılamıyor?

Mehmet Kerimoğlu’nun çalışanların yatırımlarının yatmadığıyla ilgili iddiaları içinse Bayraktar, şunları söyledi: “Ben milyonlarca liralık borcu olan bir belediye devraldım. Eski başkan Mehmet Kerimoğlu tam 8 yıl belediye Başkanlığı yaptı. Kendisi size benimle ilgili iddiaları anlatırken, acaba kendisinin de nasıl bir belediye devrettiğini anlattı mı? Kendisi başkanlığı döneminde belediyeye inanılmaz oranda istihdam yaptı. Bu belediye sosyal yatırımları yapamamaya şimdi değil, 8 yıl evvel başladı. Bugün yatırımlar yapılmıyor doğrudur çünkü bizim şu an milyon TL’lik gelirimiz yok. Peki o zamanında neden belediyeyi bu hale getirdi? Meclis’ten belediyeler ile ilgili yeni yasa geçmezse biz bu borcu kapatamayız. Öyle bir gücümüz yok. Bu borcu kapatabilmek için de yeni yasayı bekliyoruz.”