Pelin Yükselay

Gazimağusa’ya bağlı Serdarlı’da yaşayan bazı vatandaşlar, köyün temizliğinin düzenli olarak yapılmadığından şikayetçi.

Diyalog’a konuşan Canan Karahasan isimli vatandaş, 90 yaşındaki annesi Behiye Sütcüoğluları’nın evinin etrafındaki otların belediye ekipleri tarafından bir türlü temizlenmediğini ileri sürdü. Dört bir yanını kurumuş otlar saran evin içinden farenin eksik olmadığını söyleyen Karahasan, 90 yaşındaki annesinin, evine yılan girer korkusuyla pencereleri bile açamadıklarını söyledi.

“Ben belediyeden çok şey istemiyorum”

“Belediye başkanı ile kişisel bir sorunum yok” diyen Karahasan, yaşadıkları büyük sıkıntıyı şu sözlerle ifade etti, “Ben en az 7 aydır bu sorunum için hem belediye başkanına hem de idare amirine ulaştım. Defalarca onlara annemin bahçesinin temizlenmeye ihtiyacı olduğunu belirttim. Otlar henüz yeni çıkmışken onları aramıştım ki işleri kolay olsun, belediye çalışanları da zorlanmasın. Ancak gelmediler. Geceleri annem bende kalıyor, sabah onu evine geri getiriyorum. Sabah geldiğimizde temizlik ekiplerinin yol kenarında çalıştıklarını gördüm. Onlara iki dakika annemin havlusunu da temizlemelerini rica ettim. Bana bunun gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söylediler. Bende bunun üzerine belediye idare amirine ulaştım. Ona bu yaşanan olayı anlattığımda bana önce ‘beldenin’ temizleneceğini söyledi. Bende soruyorum benim annemin evi de belde sınırları içerisinde. Neden temizlenmiyor? Üstelik kadın 90 yaşında ve sağlığına çok dikkat etmeli. Evden fare eksik olmuyor. Annem pencere açmaya korkuyor. Geçen gün eve yılan girdi. Abimi çağırdık ve yılanı o şekilde etkisiz hale getirdik. Ben belediyeden çok şey istediğimi düşünmüyorum. Tek talebim, annemin bahçesi içerisindeki bu otların temizlenmesi.” 

Barkut: Kötü kokudan duramıyoruz

Fatma Ali Barkut isimli bir başka vatandaş da ölen bir köpeğin evinin yanındaki boş araziye atılmasından ve temizlenmemesinden şikayetçi. Barkut, ölü köpeğin boş araziye atılarak üzerinin toprakla örtüldüğünü, belediye ekiplerinin durumu bildikleri halde, müdahale etmediklerini iddia etti. Kötü kokudan evlerinin bahçelerine çıkamadıklarını dile getiren Barkut, belediyeyi göreve davet etti.