Ada Hospital adlı özel sağlık merkezinde patlak veren kürtaj skandalında mahkeme sürüyor.

‘Hamileliklerin yasal olmayan yolla sonlandırılması’ davasında zanlıların yargılanmasına bugün Girne Kaza Mahkemesi'nde devam edildi. Girne Kaza Mahkemesi'nde görülen davada zanlılardan Serdaroğlu'nun mahkeme öncesinde fenalaşması sebebiyle mahkemeye çıkarılmadı.

Kalp spazma geçiren Serdaroğlu'nun ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde kaldırıldığı öğrenildi.

Yasadışı kürtaj meselesiyle ilgili zanlılar,  yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç huzuruna ilk önce, yasadışı kürtaj zanlıları Fahri Karagözlü, Verda Tunçbilek, Mehmet Ali Tunçbilek , Ayşegül İşbilen ve  Taner Okburan çıkarıldı.

Tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz, son 8 günlük tutukluluk süresince, 36 kişiden ifade alındığını, hastanedeki 825 dosyanın uzman bir doktor eşliğinde  incelemeye alındığını, bu dosyalardan 73’ünün şüpheli bulunduğunu kaydetti.

Şüpheli 73 dosyadan 18’iyle ilgili 18 kişinin sorgulandığını belirten Polis Memuru Baz, fetuslar ve bebeğin kesin ölüm sebebini belirleyecek tahlil sonuçlarının Türkiye’den henüz gelmediğini vurguladı.

Alınması gereken ifadeler, kayıp olduğuna inanılan ve aranan emareler  bulunduğunu, zanlıların serbest kalmaları halinde bunlara etki edebileceğini dile getiren tahkikat sorumlusu Baz, tutukluluğun 8 gün daha uzatılmasını talep etti.

Zanlı avukatları tutukluluk uzatma talebine itirazda bulunmadı.

Polisin talebini dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları da tahkikatın selameti için zanlıların tutukluluk sürelerinin 8’er gün daha uzatılmasına karar verdi

Yargıç Asafoğluları, kalp spazmı nedeniyle hastaneye kaldırılan Doktor Rasiha Serdaroğlu’nun, gerekli görülmesi halinde, tutukluluk şartlarının sağlandığı bir ortamda hastanede tutuklu kalmasının devam etmesi emrini verdi.

Mahkemeye daha sonra, yasadışı kürtaj olayıyla ilgili “suçu örtme zanlıları” Aziz Dağgün ve Cemaliye Ölmez çıkarıldı. Her iki tahkikatın paralel yürütüldüğünü dikkate alan mahkeme, Aziz Dağgün ve Cemaliye Ölmez için de 8 gün tutukluluk emri verdi.