Özlem Çimendal

Ülkede infial yaratan fetüs davasında son olarak hastane temizlik görevlilerinden Ş. Ş.'nin, yaklaşık 15 gün önce, sanıklardan Rasiha Serdaroğlu’nun eşi olan UBP Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun şu an çalıştığı otele giderek kendisiyle görüşmek istediğini ifade etmesi savcılığı harekete geçirmişti.

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, tanığa müdahalede bulunduğu için Milletvekili Ergün Serdaroğlu hakkında soruşturma başlatacaklarını açıklarken hemen bir soruşturma memuru atanması için Polis Genel Müdürlüğü’ne talimat vermişti.

Savcılık’ın Milletvekili Ergün Serdaroğlu hakkında polise soruşturma talimatı vermesinin ardından gözler Meclis’e çevrilirken, Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreteri Emine Sarı Yenibakış’a yaptığı açıklamada henüz ellerine bir şey ulaşmadığını söyledi. Sarı, “Meclis’e gelen hiçbir şey yok, şu ana kadar bize herhangi bir şey intikal etmedi” dedi.

“Meclis iki türlü irade koyar”

Konunun Meclis’e gelmesi durumunda Meclis’in ortaya iki türlü irade koyacağından söz eden Sarı, “Meclis, ya yasama dokunulmazlığın kaldırılmasını içtüzük uyarınca görüşür ve karara bağlar, ya da milletvekili sıfatı bittikten sonra işlem başlar” dedi.

“Henüz Meclis’e bir şey intikal etmedi”

“Şu an için Meclis’e henüz bir şey ulaşmadı. Meclis’e konu gelirse bu da dokunulmazlığın kaldırılması noktasında olacak” şeklinde konuşan Sarı,  “Meclis’e gelen hiçbir şey yok, şu ana kadar bize herhangi bir şey intikal etmedi” dedi.