Özge Kizir

UBP milletvekili Ergün Serdaroğlu, güven artıcı önlemlerin paralel olarak yürütülmesi gerektiğini söyledi.

“Birçok hakkımız yendi, Rumlar haklarımızın üzerine kondu ve bütün menfaatlerini kullandı. Umarım haklarımızı geri alırız” diyen Serdaroğlu, Avrupa’nın Kıbrıs Türküne gereken ilgiyi göstermediğini belirtti.

Müzakerelerde ortaya konan güven artırıcı önlem paketlerini değerlendiren, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ergün Serdaroğlu, güven artıcı önlemlerin paralel bir şekilde yürümesi gerektiğini söyledi.

Lefke ve Derinya kapılarının, özellikle de Lefke Kapısının açılmasının hem Rumların hem de Türk tarafının lehine olduğunu belirten Serdaroğlu, bir günlüğüne dahi olsa turistin gelmesinin Lefke’ye katkı olacağını söyledi. “Tanıtma, imaj ve ekonomi yönünden büyük bir katkısı vardır. Derinya Kapısı için de bu durum geçerlidir. Demek ki güven artıcı önlemlerin paralel olarak gitmesi görüşmenin lehinedir” diyen Serdaroğlu, “Birçok hakkımız yendi, Rumlar hakkımızın üzerine kondu ve bütün menfaatlerini kullandı. Umarım hakkımız olan hakları geri alırız” şeklinde konuştu.

“Şimdiye kadar haklarımız gasp edildi”

Serdaroğlu, çözüm konusunda ümitli olduğunu ifade ederek, “Gasp edilmiş haklarımızı savunacaklarına ve geri alacaklarına inanıyorum. Şimdiye kadar haklarımız gasp edildi. O zaman Avrupa gerekli ilgiyi göstermemişti. Fakat bundan sonra göstereceklerine inanıyorum. Ümidim çözüm olmasından yanadır” yorumunu yaptı.

“Hükümet birlikte hareket etmesi lazım aksi takdirde bazı aksaklıklar olur”

Partilerde yaşanan hareketliliği de değerlendiren Serdaroğlu şöyle konuştu: 

“Geçen dönem iki ayrı koalisyon hükümeti vardı. Hatta buna espriyle, hükümet değil ‘konfederasyon’ gibi diyebiliriz. Yani ‘konfederasyon’ demek iki ayrı kısım demektir. Kıbrıs konusunda da ‘biz konfederasyon istiyorduk’ sözleri, iki ayrı Kıbrıs’ı ifade eder.  Merkezi ve koalisyon hükümetlerinin birlikte çalışması lazım. Geçen dönem hükümet maalesef konfederasyon şeklinde çalıştı… Talat da bu tabiri kullandı. Yani Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) kanadı başka, CTP kanadı başkadır. Arada farklılıklar olabilir, fakat hükümetin birlikte hareket etmesi lazım, aksi takdirde icraat yapamazsınız.”

“Bu demokratik bir yarıştır”

Ekim ayında gerçekleşmesi beklenen UBP Kurultayı'nda Genel Başkanlığa Ersin Tatar’ın aday olmasını değerlendiren Serdaroğlu, “Partimizde herhalde 2-3 tane aday olur. Bu demokratik bir yarıştır, herkes tabi ki adaylığını koyabilir. Kendine güvenen ve hazır hisseden arkadaşımız aday olabilir” dedi.