Edirne'nin Keşan ilçesinde yaşanan tehlikeli gerginlik sona ererken, yüzlerce kişinin karıştığı olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Keşan'a bağlı Yenimescit Mahallesi Ferdi Sokak'ta gece saatlerinde başlayan olay, Kurtuluş Caddesi'nde bulunan bir pastanenin önünde devam etti. İddiaya göre, Ferdi Sokak üzerinde plakasız motosikleti ile güvercin almaya giden V.Ç. ve ismi öğrenilemeyen bir şüpheli, arkasından gelen polis ekiplerini görünce panik yaparak kaçmaya çalıştı. Bu sırada yol üzerinde oynayan N.K (16) ve P.K. (16)'ya çarpan V.Ç., kaçmaya çalıştığı sırada çevredeki vatandaşların "Sapık burada yakalayın!" diye bağırması üzerine, çevrede bulunan yaklaşık 80 kişilik grup, V.Ç.'yi kovalamaya başladı. Bu sırada ise olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Kaçan şüpheli yaklaşık 600-700 metre uzaklıkta Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan bir pastaneye sığındı. Burada vatandaşların yardımıyla pastanenin tuvaletine saklanan V.Ç., öfkeli kalabalık tarafından linç edilmek istendi.

KAÇMAK YERİNE PASTANEDE BEKLEDİ

Güvenlik kameralarında yer alan görüntülerde, V.Ç.'nin kaçarak ilk önce pastanenin kaldırım kenarında bulunan bölümüne saklandığı, daha sonra ise öfkeli kalabalığın saldırması sonucu pastanenin içerisine kaçtığı görüldü. Yaklaşık 35-40 saniyelik boşlukta V.Ç'nin bulunduğu pastaneden kaçma şansının olduğu, ancak kaçmak yerine pastaneye sığındığı iddia edildi.

KISA SÜREDE YAKLAŞIK BİN KİŞİ TOPLANDI

Olayın duyulmasının ardından genelde Roman vatandaşların yaşadığı Yenimescit ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nden yaklaşık bin kişilik kalabalık ve öfkeli grup, Kurtuluş Caddesi'ndeki pastanenin önüne gelerek, burada pastaneye saklanan şüphelinin kendilerine teslim edilmesini istedi.

POLİSİN MÜDAHALESİ YETERSİZ KALINCA JANDARMA OLAY YERİNE GELDİ

Öfkeli kalabalık, pastane içerisinde saklanan şüpheliyi alamayınca, polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Pastanenin tüm camlarını indiren öfkeli kalabalığa polis müdahalesi yetersiz kalınca, olay yerine İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler geldi. Jandarma'nın müdahalesi sonucu az sayıda bir kalabalık dağılırken, bu sırada çok sayıda kişi de pastanenin çeşitli yerlerine zararlar verdi.

TAŞLI SALDIRI BAŞLAYINCA MÜDAHALE GELDİ

Olay yerine gelen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan, Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, yaptıkları tüm ikna çalışmalarına rağmen, öfkeli kalabalığı sakinleştiremedi. Olayın ilerlemesi nedeniyle Özcan ve Mercan olay yerinden ayrılarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Öfkeli kalabalık daha sonra kırılan camlar, taş ve sopalarla polis ve jandarmaya saldırmaya başladı. Bu sırada Edirne'den gelen Çevik Kuvvet ekibinin de yardımıyla, yapılan uyarıların ardından biber gazlı müdahale başladı.

ASKER KENT MEYDANINDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Kısa süre içerisinde dağılan kalabalık, Eski Köy Garajı'nın önünde birikmeye başladı. Burada İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne taşlı saldırı yapan kalabalığa, polis biber gazıyla müdahale ederken, kalabalık tarafından yakılan lastikler ise itfaiye tarafından söndürüldü.

Olayın devam etmesiyle birlikte olay yerine gelen Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait askeri birlik de Cumhuriyet Meydanı'nda güvenlik önlemi aldı. Daha sonra Edirne'den gelen panzer eşliğinde mahalleye giren polis, toplanan kalabalığı dağıttı.

9 KİŞİ YARALANDI

Yaşanan olaylarda 2 kişi motosikletin çarpmasıyla yaralanırken, bir kişi öfkeli kalabalık tarafından olay yerini görüntülerken darp edildi. Yenimescit Mahallesi içerisinde yaşanan gerginlik sırasında ise A.K. (12) ve R.K.(11) isimli çocuklar, pompalı tüfekten çıkan saçmaların kendilerine isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Biber gazlı müdahale sonucunda ise R.K. (17), D.A. (18), G.C. (35) ve D.K. (41) ile bir polis memuru biber gazından etkilenerek fenalaştı.

ŞÜPHELİLER TESPİT EDİLİYOR

Olayın şüphelisi V.Ç.'nin şu anda İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde göz altında olduğu öğrenilirken, yanında bulunan ve ismi öğrenilemeyen kişinin ise İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce aranmasına devam ediyor. Öte yandan yaşanan olayda polise mukavemette bulunan, taş atan ve iş yerine zarar veren kişilerin tespit edilmesine de devam ediliyor.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Şerhi karıştıran olayın görüntüleri ortaya çıktı

Şerhi karıştıran olayın görüntüleri ortaya çıktı

Şerhi karıştıran olayın görüntüleri ortaya çıktı