Evrim Kamalı

Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde, saat 13.00 sıralarında meydana gelen araç yakma olayı ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Raif Koçin dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Tacan Reynar huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Ömer Can olayla ilgili bulguları aktardı. Can huzurda bulunan zanlı Raif Koçin’in, Lefkoşa’da Gelibolu Bölgesinde faaliyet gösteren Toprak Ürünleri Kurumunun yanında bulunan araç park yeri içerisinde park halinde bulunan BAL 209 plakalı aracın sol arka lastiği üzerine yanıcı madde döküp ateşe verdiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis ayrıca zanlıdan yapılan ileri sorgulamada, 12 Mart tarihinde, Toprak Ürünleri Kurumu önünde park halinde bulunan kuruma ait RHA 2876 plakalı aracın lastiklerini de yakarak kasti hasara uğrattığı yönünde de itirafta bulunduğunu söyledi. Polis, Zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde tespit edilen araç kundaklamalarına ek olarak, Eylül 2014 – 13 Mart 2015 tarihleri arasında da birçok faili meçhul araç kundaklamasında da bulunduğuna dair ifade verdiğini belirtti. Ömer Can, zanlının vermiş olduğu ifade doğrultusunda geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadet üzerine zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.